En Sıcak Konular

Akman'dan iddialara yanıt

4 Kasım 2008 21:46 tsi
Akman hakkında bir tek mahkeme kararı getirilmesi halinde istifa edeceğini söyledi, "Ben şerefli bir insanım, herşey gündeme gelsin, cevabını vereyim" dedi.

Akman hakkında bir tek mahkeme kararı getirilmesi halinde istifa edeceğini söyledi, "Ben şerefli bir insanım, herşey gündeme gelsin, cevabını vereyim" dedi.

CHP ile Ak Parti'li vekillerin arasında yaşanan bu görüntülerin ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı'nın ilk açıklaması "Anti demokratik - kınıyorum" oldu.

Ama sonra bu sözden dolayı özür diledi. Ancak CHP'li milletvekilleri salondan ayrıldıkları için bu sözleri de, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Akman'ın verdiği yanıtları da duymadı.

Kılıçdaroğlu, Akman'ın televizyon yayın yapım sektöründe iş yapan Rehber anonim şirketine ortak olduğunu iddia etmiş, bunun da RTÜK yasalarına aykırı olduğunu söylemişti. Akman ortaklığını kabul etti ama "Hukuken sorun yok" dedi.

Akman, CHP'li Kemal KIlıçdaroğlu'nun kendisini töhmet altında bıraktığını söyledi, Kılıçdaroğlu'na yaptığı "Plan Bütçe Komisyonu'na gelsin, tartışalım" çağrısında da açıklık getirdi, "Ben şerefli bir insanım" dedi.

RTÜK Başkanı, "Böyle şerefimi, ahlakımı herhangi bir belgeye dayanmadan tamamen gazete kupürleriyle lekemeye, karalamaya kalkanlara karşı benim Meclis'ten başka sınacak nerem var" diye konuştu.

Hakkında yargıya intikal eden bir konu olmadığını söyleyen Zahid Akman, savcıların da kendisini çağırmadığını söyledi, kendisini savunamamaktan da şikayet etti.

Medya linciyle karşı karşıya olduğunu ileri süren RTÜK Başkanı Akman, hakkındaki iddiaları Meclis'te yanıtlamak istediğini de söyledi.

Akman, "Yüce Meclis'te herşey gündeme gelsin ve cevabını vereyim. Haklı bir cevap olmazsa da ben çıkıp gideyim, istifa edeyim. Ama bana bu imkan tanınmıyor" diye konuştu.

Akman, hakkında bir yargı hükmü getirilmesi halinde istifa edeceğini aksi halde sonuna kadar direneceğini de söyledi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs