En Sıcak Konular

Denktaş'tan iddialara şaşırtan cevap

4 Kasım 2008 20:37 tsi
Denktaş'tan iddialara şaşırtan cevap Türk Metal Sendikası Başkanı Özbek'in Kıbrıs'ta şaibeli şekilde edindiği gayrimenkullerin ortaya çıkmasıyla gözlerin üzerine çevrildiği dönemin cumhurbaşkanı Denktaş, merak edilen sorulara şaşırtan cevaplar verdi...

Ergenekon iddianamesinin birçok yerinde adı geçen ve 'örgütün finansörü' olduğu ileri sürülen Özbek'in, Kıbrıs'ta cüzi fiyatlara edindiği gayrimenkuller tekrardan Denktaş-Ergenekon bağlantısını gündeme getirdi. Özbek'in, Rauf Denktaş'ın cumhurbaşkanlığı döneminde KKTC'nin emekli sandığı olan 'İhtiyat Sandığı'nın mallarını nasıl cüzi fiyata zimmetine geçirdiği iddiaları konusunda Cihan'a konuşan Denktaş, "tapu dairesini denetlemesinin ihtimal dışı olduğunu" savundu.

Konuyla ilgili Cihan'ın sorularını cevaplayan Rauf Denktaş, "bu tip haberlerin tamamen yıpratma amaçlı yapıldığını ve amacın Kıbrıs davasını sulandırmak olduğunu" belirtti. Ergenekon tutuklusuyla yakın ilişkisi olduğu bilinen Denktaş, Mehmet Özbek'in kendi cumhurbaşkanlığı döneminde KKTC'de cüzi fiyatlara milyon dolarlık gayrimenkuller edinmesi konusunda, "Bu konu beni ilgilendirmiyor dönemin başbakanının yetki alanına giriyor." dedi.

"TAPU DAİRESİNİN İŞLERİNİ NEREDEN BİLEBİLİRİM Kİ"

Kendisinin cumhurbaşkanı olduğunu, bir cumhurbaşkanının gidip de tapu dairesinin alım satımlarını inceleyecek makamda olmadığını belirten Denktaş, eğer yapılmış bir yolsuzluk varsa bunun sorumlusunun Derviş Eroğlu hükümetinin olduğunu öne sürdü. Denktaş, "Bir cumhurbaşkanının tapu dairesinin işlemlerinden haberdar olduğu dünyanın neresinde görülmüş. Bu haberler tamamen bizleri yıpratmak için gündeme getiriliyor." dedi.

"MENKULUN FİYATI ALANLA SATANI İLGİLENDİRİR"

Rauf Denktaş, satılan gayri menkullerin çok cüzi bir fiyatta verilmesi konusunda ise, "Ben o dönemde cumhurbaşkanı idim. Bu haberde de dile getirilmiş. Benim bir hükümetim vardı, bu işlerden hükümet sorumludur. Tapu dairesinde eğer bir takım yolsuzluklar olmuş ise sorumlusu dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu'dur. Ayrıca satılan bir mal var ise bunun fiyatı alıcıyla satıcıyı ilgilendirir. Biz burada hem yavru vatanın hem anavatanın çıkarlarını savunmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

İşçi maaşıyla geçinen Özbek'in KKTC'de şaibeli bir şekilde sahip oldu birkaç gayrimenkul ise şöyle olduğu iddia ediliyor: "Girne'nin lüks bir semtinde 200 bin sterlinlik lüks evi sadece 13 bin sterline, Kıbrıs'ın en pahalı yeri Ozanköy'de 4 milyon dolarlık villayı 677 bin dolara, 70 milyon dolarlık zeytinlik ise 2 milyon dolara satın almış."

"TÜRKİYE, KIBRIS'TAN VAZGEÇERSE AÇIK DENİZLERE AÇILMA SEVDASINDAN DA VAZGEÇER"

Kıbrıs'ta Türk ve Rum tarafı arasında yaşanan müzakerelere de değinen Denktaş, "Eğer Türkiye hükümeti 'siz uzlaşın biz karışmıyoruz' diyorsa, Fahri Korutürk'ün 'Türkiye elini ayağını Kıbrıs'tan çekerse, denizlere açık bir ülke olmaktan çıkar' sözlerinin anımsatırım. Kıbrıs'tan vazgeçen bir Türkiye açık denizlere açılma sevdasından da vazgeçer" dedi.

cihan



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs