Alman ekonomisine katkı ödülü! | " /> Alman ekonomisine katkı ödülü! | "/>

En Sıcak Konular

Alman ekonomisine katkı ödülü!

4 Kasım 2008 16:23 tsi
Alman ekonomisine katkı ödülü! Alman ekonomisine önemli katkıda bulunanlara verilen ‘Golden Victoria’ ödülü Aydın Doğan’a verildi. Doğan Grubu'nun Almanya'yla birçok ticari ilişkisi var...

Bugün Doğan Grubu gazetelerinde yer alan habere göre Alman Dergi Yayıncıları Birliği Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Türk - Alman dostluğu ile entegrasyon alanlarındaki olağanüstü çabaları dolayısıyla, Alman Dergi Yayıncıları Birliği tarafından Altın Victoria (Goldene Victoria) ödülüne layık görüldü. Milliyet’teki haberde bu ödülün VDZ tarafından alanında başarılı yöneticilere, Alman ekonomisine önemli katkıda bulunan kişilere verildiği belirtildi.

Aydın Doğan’a ödülü, Alman Dergi Yayıncıları Birliği’nin (VDZ) 17 Kasım’da Berlin’de düzenleyeceği yayıncılar gecesinde, Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından verilecek.

Alman ekonomisine önemli katkı yapanlara özel

Goldene Victoria Ödülü, VDZ tarafından alanında başarılı yöneticilere, Alman ekonomisine önemli katkıda bulunan kişiler ile farklı alanlarda başarılı şahsiyetlere veriliyor. Ödül ilk kez 2002’de verildi. Daha önce “Yılın işverenleri” dalında, dönemin Alman Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Kai Uwe Ricke, BMW yöneticisi Helmut Panke, Tchibo yöneticisi Dieter Ammer, Lufthansa yöneticisi Wolfgang Mayrhuber, Evonik Industrie şirketinin yöneticisi Werner Müller bu ödüle layık görüldü.
2006’da ünlü futbolcu ve Alman Milli Takımı’nın eski Teknik Direktörü Franz Beckenbauer, 2007’de de 16 yıl başbakanlık yapan Helmut Kohl’e “Onur Victoria”  ödülü verildi. Bu yıl, çalışmalarıyla

Milliyet’in haberinde Aydın Doğan için ayrı bir noktanın altı çizilerek şöyle denildi, “Almanya’daki uyuma yaptığı katkılardan  dolayı Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan’a ‘Altın Victoria’ Ödülü verilecek.”
 
Aydın Doğan Grubu’na bağlı yayın organları geçtiğimiz günlerde Deutsche Bank’ın ‘Türkiye’nin krizden çıkması için 90 milyar dolara ihtiyacı var’ yönündeki açıklamasına yer vermişti. Ödülün bu haberlerin ardından gelmesi oldukça manidar bulundu.
 
RTÜK'ten Aydın Doğan kanallarının Deutsche Bank'a hisse devrine izin çıkmamıştı!
 
DOĞAN Grubu, en son bünyesinde Kanal D, CNN Türk ve Star TV’yi de bulunduran Doğan TV Holding A.Ş.’nin, mevcut RTÜK Yasası’ndaki üst sınır olan yüzde 25 oranındaki hissesini Almanya’da bulunan medya grubu Axel Springer AG’nin iştiraki olan Dreiundvierzigste Media Vermögengsverwaltungsgesellschaft GmbH’ye (DMV) 375 milyon Euro’ya satmıştı.
 
2007’de gerçekleşen bu satış öncesi Doğan Grubu aynı şirket için Deutsche Bank ile anlaşmıştı. 2005 yılında Doğan TV’nin yüzde 19.9’u Deutche Bank’a 150 milyon dolara satılmış ancak yasal prosedürler sağlanmadığı için RTÜK izin vermemiş ve satış iptal edilmişti.
 
Vatan Gazetesinin yüzde 22'si Deutsche Bank'ın
 
DOĞAN Grubu’nun halen Doğan Gazetecilik’te Deutsche Bank ile yüzde 22 oranındaki ortaklığı ise sürüyor. Doğan Grubu ayrıca CNN Türk’te Amerikalı Time Warner ile ortaklığını devam ettirirken, çocuk dergileri yayıncılığı alanında da Danimarkalı ortak Egmont ile işbirliği halinde.
 
Alman Burda ile de dergi yayıncılığı alanında ortaklığı bulunan Doğan Yayın Holding’in bu alandaki işbirliği ise 1999 yılından bu yana sürüyor. Doğan Grubu’nun ayrıca yayıncılık alanında bugün dünyada birçok şirket ile lisans anlaşmaları da bulunuyor.



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs