En Sıcak Konular

CHP'de sır gibi saklanan 2 aday

4 Kasım 2008 14:53 tsi
CHP'de sır gibi saklanan 2 aday CHP'nin İstanbul'u AKP'den geri almak için teklif götürdüğü "transfer" ve Çankaya için düşündüğü "bayan" aday ortaya çıktı.

1999 seçimlerinde DSP listesinden girerek Eskişehir’e belediye başkanı olan ve seçimi kazandığından bu güne kadar kentte yaptığı başarılı çalışmalar ile göz dolduran Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin İstanbul için düşündüğü ve adaylığı kesinleşene kadar adını sır gibi sakladığı isim. Yaklaşık 15 gün evvel CHP tarafından götürülen teklifi düşünmeye başlayan Büyükerşen, “Kabul edilebilir ve hoş bir teklif. Ancak, bunun oluşabilmesi için halen üyesi olduğum DSP yönetimi ile ortak bir karar almanız gerekiyor” yanıtını verdi. Büyükerşen’den olumlu sinyal alan CHP yönetimi de bunun üzerine harekete geçerek, DSP’lilerle ortak karar almanın peşine düştü. 2004 yılında kaybettiğimiz eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in en gözde siyasilerinden olan Yılmaz Büyükerşen’in adaylığının gerçekleşmesi durumunda DSP’nin aday çıkarmaması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, 2002 yılı genel seçimlerinde sol partilerin ittifak arayışına Bülent Ecevit, “Böyle bir ittifaka sıcak bakıyoruz ancak bu ittifak,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen etrafında gerçekleşmelidir” demişti.

Habertürk'ten Balçiçek Pamir'in yazısının ilgili bölümü:

Gelelim Çankaya’ya… Mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz’ın kamuoyuna yansıyan imajı ve kendi partililerinden bahsetme şekli onun eksi hanesini bayağı doldurdu. CHP asla Eryılmaz ile devam etmeyecek.

Kulislerde dolaşan bir dedikoduya göre CHP yönetimi Çankaya için bir kadın aday gösterilmesini istiyormuş. Bu aday İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan’dan başkası değil. Bu adaya CHP lideri Deniz Baykal’ın da sıcak baktığı öne sürülüyor. CHP Bilgehan ile bir taşla iki kuş vuracak. Hem ismi anıldığında Atatürk akla gelen bir ailenin mensubunu Çankaya’dan aday yapacak hem de seçimlerde kırdığı İnönü ailesinin gönlünü almaya çalışacak.

Ankara’da konuştuğum hemen herkes Gülsün Bilgehan hakkında olumlu görüş bildirdi. Herkes bu ismin Çankaya’ya yakışacağı düşüncesinde. Ya Gülsün Hanım? O ne düşünüyor? Ser verip sır vermiyor. Bana bir teklif yok sadece temenniler ve iyi niyetli düşünceleri duyuyorum diyor. Konudan haberdar ama kanımca bu sefer önceden konuşmak yok.

habertürk



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs