En Sıcak Konular

ABD’den Türkiye’ye gelen vatandaşlar "Obama" dedi

4 Kasım 2008 13:57 tsi
ABD'den Türkiye'ye gelen vatandaşlar, başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın kazanma şansını, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'e göre daha yüksek olarak değerlendirdi.

ABD'den gelen ve Atatürk Havalimanı'nda düşüncelerini CİHAN muhabiri ile paylaşan vatandaşlar seçimin galibinin Obama olacağı yönünde görüş bildirdi. Los Angeles'ta yaşayan Can Tulgan, ABD'nin durumunun pek parlak olmadığı endişesini belirterek, ''Şu anda kim gelirse gelsin iki üç sene içinde hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Benim tahminim şu an ki gidişe göre 'Obama gelir' diyorum. Gelirse, kanımca birkaç yıl sonra şu anki durumundan çok daha iyi olma durum var''dedi. Gurbetçi Nihal Bozkurt, Obama'nın yarışı önde götürmesine rağmen beyaz olmadığı için kendisine şans verilip verilmeyeceğini bilmediğini anlattı.

Amerika'da üniversite hocalığı yapan Doç Dr. Aşkar Kaya da, Obama'nın daha yenilikçi, Mc Cain'in ise Bush politikasına sahip olduğunu hatırlatarak, üniversitelerdeki öğretimde kolaylık sağlamasının Obama'ya öncelik kazandırdığını ifade etti.

Dil öğrenimi için 1,5 yıldır New York'ta bulunan Zeynep Dilan Çelik ise, insanların demokrat diye Obama, cumhuriyetçi diye McCain'e oy vermediğini belirterek, ''Daha çok 'kim daha iyi yönetir' diye düşünüyorlar. Dolayısıyla herkesin kafası karışık. Onlara göre McCain tecrübeli ama tabii ki dünya için Obama. Bence Obama kazanır'' diye konuştu. Bush'un Amerika ve dünyayı mahvettiğine kızan İnal İrengil, cumhuriyetçi parti adayına şan vermeyip, Obama'nın seçimin galibi olacağını savundu.

ABD'de yaşayan İsrail asıllı Türk vatandaşı Yusuf Nahun da, çoğu kişinin aksine McCain'in kazanmasını istedi. Nahun, ''Çünkü Obama, Ermeni soykırımını desteklediğini söyledi. Büyük bir gafta bulundu. Tüm Türkiye'yi karşısına aldı. Orada Amerikan vatandaşı olan herkes Cumhuriyetçi adayı destekliyor. Bence McCain daha mantıklı bir aday. Zenci bir başkana Amerika hazır değil'' şeklinde konuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs