En Sıcak Konular

Obama ağladı, çünkü...

4 Kasım 2008 13:04 tsi
Obama ağladı, çünkü... Ve beklenen oldu... Türkiye saatiyle gece yarısı ABD’nin ilk siyahi başkanı olmaya çok yakın duran Demokrat Başkan adayı Barrack Obama’nın anneannesi öldü. Obama, en önemli gününde, gözyaşlarına boğuldu.

Anneanne Madelyn Dunham, annesi beyaz, babası ise siyah olan Obama’nın beyaz dünya ile kalan “son bağı” idi. Obama’nın annesi ve büyükbabası, daha önce vefat etmişlerdi.

 

Uzun süredir kanser tedavisi gören 86 yaşındaki Dunham’ın pazar akşamı, yani seçimlerden sadece 36 saat önce hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Obama,  geçen hafta sonu seçim kampanyasını yarıda bırakarak, “anneanneyi son kez görebilmek için” Dunham’ın yaşadığı Havai’ye gitmişti.

VEFATI KENDİ AÇIKLADI

Obama, anneannesinin vefatını da, son seçim konuşmalarından birinde, bizzat kendisi açıkladı. Bir ara gözleri dolan Başkan adayı, duygularını, “bu dönem benim hayatımın en tatlı ve en acı dönemi oldu” dedi. 

OY VERENLERİN SAYISI ARTACAK GİBİ

Obama’nın anneannesinin ölümü, Demokrat Başkan adayına yönelik sempatiyi arttırmış görünüyor. Amerikan medyasının fikirlerini aldığı kişiler bu sempatiyi vurgulayarak, “oy vermeye gitmeyi düşünmüyordum. Ancak şimdi sandığa gideceğim” demeye başladılar.

ABD’de, “mazereti” nedeniyle seçim günü yaşadığı eyalette bulunamayacaklar için “erken oylama” yapılıyordu. Bu yılki seçimlerde ortaya çıkan rekor oy verme isteği nedeniyle kimi eyaletlerde iki ay önceden başlayan erken oylamada zaman zaman kuyruklar çok uzadı. Hatta bazı eyaletlerde insanlar oy verebilmek için 8 saat beklemek zorunda kaldı.

Aynı katılımın oy verme sırasında da gerçekleşmesi halinde yine uzun kuyruklar olacağı, insanların da “çok uzun süre bekleyeceği” endişesiyle sandığa gitmeyeceği yorumları yapılıyordu.

Zeynep Gürcanlı/Hürriyet

 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs