En Sıcak Konular

Erdoğan komando okulunda!

4 Kasım 2008 12:28 tsi
Erdoğan komando okulunda! Bakanlar Kurulu'ndaki brifingin ardından bu kez Erdoğan ve bakanlar sahada. Başbuğ onları komando okuluna götürdü. İşte komanda okulundan son dakika bilgileri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlik harekatına katılan birliklerin hazırlanışlarını izlemek ve brifing almak üzere Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na geldi.

Erdoğan, Isparta Havaalanı'ndan askeri helikopterle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muharebe Destek Komutanlığı'na bağlı Eğirdir Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na geçti.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de Eğirdir'deki Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na geldi. Erdoğan ve beraberindeki bakanlara, eğitim merkezindeki faaliyet süresince Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve üst düzey komutanlar da eşlik edecek.

İç güvenlik harekatında görevlendirilen birliklerin hazırlık eğitimlerini izleyecek olan Başbakan Erdoğan, subay, astsubay, uzman erbaş ve erlerin operasyonlara nasıl hazırlandıkları konusunda bilgi alacak.

EN ZOR EĞİTİM BU OKULDA

Eğirdir Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda personele, komando niteliği kazandırılarak, arazi ve iklim koşullarına uygun ve muharebenin en olumsuz şartlarında görev yapılabilecek şekilde eğitim veriliyor. Dünya standartlarındaki eğitimlerde, personelin zor arazi ve hava koşullarında karşılaşacağı problemleri yenecek şekilde iç güvenlik bölgesine benzer arazide eğitim görmesi amaçlanıyor. Buradaki eğitimlerini tamamlayan personel, görev bölgesinde intibak ve oryantasyon eğitimini tamamlamadan operasyonel görevlere çıkarılmıyor.

GECE EĞİTİMİ VERİLİYOR

Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda, personel 127 değişik parkurda eğitim alıyor. Gece eğitiminin yanı sıra gece yürüyüşü ve hedef bulma eğitimlerinden geçen personele, zor ve meyilli arazilerde onlarca kilometre yürüyerek teröristlerle temas sağlayabilecek, çatışmaya girecek ve etkisiz hale getirecek şekilde eğitim veriliyor. İç güvenlik eğitimlerinin gece, bölge ve arazi şartlarına uygun olarak tecrübeli eğitmenler nezaretinde yapıldığı okulda, eğitimdeki atışların gerçek koşullara uygun gerçek mühimmatla gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Personel, uzaktan komutalı patlayıcı ve mayınlar konusunda da eğitim alıyor.

 



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs