kritik uyarı | " /> kritik uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den kritik uyarı

4 Kasım 2008 10:46 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den kritik uyarı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde bazı ilerde yapılan kanunsuz gösteri ve eylemlerle ilgili konuştu. Gül herkesi dikkatli olmaya çağırdı ve gözdağı verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Her zaman 'Türkiye'nin farklılıklarının, Türkiye'nin zenginliği' olduğunu belirttim. Eğer, bunlar bir ayrışma unsuru haline getirilirse, bu çok tehlikelidir ve bunun karşısında hep beraber dururuz'' dedi.

Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun 9. toplantısı için İzmir'e gelen Gül, toplantıya ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gül, son günlerde bazı illerde yapılan kanunsuz gösteri ve eylemlerin ''hiçbir şekilde tasvip edilemez'' olduğunu ifade ederek, ''Hele hele çocukların, masum insanların bu işe müdahil edilmesi asla affedilmez. Herkesin dikkatli olması gerekir'' diye konuştu. Gül, şunları kaydetti:

''Bugün dünyada bir ülkenin bir köşesinde olan şey, her tarafa yansıyor. Bunların çok olumsuzlukları olur, önemli olan şey, çıkmaz sokaklara girmemektir. Herkesin çok büyük sorumluluğu vardır. Bu açıdan kanunsuz eylemler, davranışlar, polisle, askerle, jandarma ile karşı karşıya gelmek, izinsiz gösteriler yapmak kesinlikle tasvip edilemez. Sorunlarımız tabii ki var, bunları konuşarak, kendi aramızda tartışarak çözebiliriz. Bunun ortamı da Türkiye'de var. Herkes sorununu, meseleleri açıkça konuşabiliyor, bunlar parlamentoda, basında tartışılıyor, her türlü görüş ortaya atılıyor. Bütün bunlar varken kanunsuz eylemlere girmek, ne vesile ile olursa olsun, asla tasvip edilmez, çok yanlış yoldur. Devlet de kanun ve nizamları uygulamak zorundadır.

Bu vesileyle buradan bütün vatandaşlarıma şu çağrıda bulunmak isterim ki kanunsuz eylemlere teşvik edenlere ve onun içinde olanlara kesinlikle sempatiyle bakmayın. Bunu tasvip etmeyin. Farklı düşüncesi olanlar olabilir, bunlar konuşulabilir, medeni şekilde tartışılabilir, bunun ortamı da Türkiye'de vardır.''

-KUZEY-GÜNEY AVRUPA FORUMU-

Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun İzmir'de yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ''İzmir'in, Türkiye'nin dışa açılan en önemli pencerelerinden, en önemli sanayi, kültür ve ticaret merkezlerinden biri'' olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından İktisat Kongresi'nin İzmir'de düzenlendiğini hatırlatan Gül, ''İktisat Kongresi'nde Türkiye'nin ekonomik meseleleri, makroekonomik konular burada şekillenmişti. Şimdi de küresel kriz varken, İzmir'in böyle bir toplantıya ev sahipliği yapması güzel bir rastlantı'' diye konuştu.

Türkiye'nin girişimiyle başlayan Kuzey-Güney Avrupa Forumu toplantılarının aslında Balkan toplantıları olduğunu ifade eden Gül, böyle bir toplantıda İzmir'de üç cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen isimlerini ağırlıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Forumda ekonomik konuların yanı sıra, siyasi gelişmelerin de ele alınıp değerlendirildiğini belirten Gül, konuk üç cumhurbaşkanı ile yaptığı ikili görüşmelerde, hem ülkeler arasındaki ikili ilişkileri hem de bölgenin meselelerini ele alma olanağını bulduklarını kaydetti.

-KÜRESEL EKONOMİK KRİZ-

Cumhurbaşkanı Gül, Forumda yer alan oturumlarda, konuşmacıların ağırlıklı olarak küresel ekonomik kriz konusuna değindiklerini ifade ederek, kendisinin de konuşmasında ''krizin fırsatlar yarattığını, ancak tehlikeli de olabileceğini'' ifade ettiğini söyledi. Gül, şunları kaydetti:

''Tedbirlerin alınması lazım, bu herkes için geçerli. Bizim için de geçerli, küresel kriz deyince artık herkesi ilgilendiriyor. Artık görülüyor ki dünya ekonomisi durgunluğa giriyor. Böyle bir dönem söz konusu olunca, ihracat, ticaret, yatırımlar etkilenecek, bunlar sizde mali kriz olmasa bile sizin de etkileneceğiniz anlamına gelmektedir.

Bünyemizi sağlamlaştırmanın tam vaktidir. Eminim ki üstümüze düşen ne varsa yapılmaktadır, yapılacaktır.''

aa



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,589 µs