En Sıcak Konular

Ergenekon yatakhanesinde kim kiminle kalıyor?

4 Kasım 2008 08:56 tsi
Ergenekon yatakhanesinde kim kiminle kalıyor? Ergenekon terör örgütü davasına ev sahipliği yapan Silivri Ceza İnfaz Kampusu’nda kalan 51 tutuklu Ergenekon sanığının koğuş arkadaşlarını kendilerinin seçtiği öğrenildi. Bakın Ergenekon yatakhanesinde kim kiminle kalıyor...

Ergenekon tutukluları Silivri’de koğuş arkadaşlarını kendileri seçti. Hurşit Tolon ile Veli Küçük aynı koğuşu paylaşırken, İP’liler de ayrılmadı. Tutuklu akademisyenler koğuş arkadaşlığı yaparken, Kuvayı Milliyeciler ise anlaşamadıkları için ayrı koğuşa konuldular

TÜRKİYE’NİN yakın tarihindeki karanlık eylemlerle yüzleşmesine sahne olacak dava olarak gösterilen Ergenekon terör örgütü davasına ev sahipliği yapan Silivri Ceza İnfaz Kampusu’nda kalan 51 tutuklu Ergenekon sanığının koğuş arkadaşlarını kendilerinin seçtiği öğrenildi. Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde emekli Orgeneral Şener Eruygur ile aynı koğuşu paylaşan emekli Orgeneral Hurşit Tolon Silivri’de emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile aynı koğuşu paylaşıyor.

İKİ AYRI CEZAEVİNDELER

ERGENEKON davasının Silivri’de yapılmasına karar verildikten sonra Kocaeli ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden Silivri’ye nakledilen Ergenekon tutuklularının burada birlikte kalmak istedikleri kişileri kendilerinin seçtikleri öğrenildi. Ergenekon tutukluları Silivri Ceza İnfaz Kampusu’nda ikiye ayrıldı. Dokuz cezaevinin bulunduğu Silivri Cezaevi Kampusu’nda 4 ve 5 No’lu L Tipi cezaevlerinde kalan Ergenekon tutukluları, duruşma salonuna araçla getiriliyorlar.

PAŞALAR AYNI KOĞUŞTA

SANIKLAR cezaevi yönetiminin kararıyla koğuşlara yerleştirilirken, yerleştirilme işlemi sırasında aynı koğuşu paylaşmak isteyenlerin başvuruları da dikkate alınıyor. 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde kalan Ergenekon tutuklularından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük; avukat Kemal Kerinçsiz ve Sami Hoştan ile aynı koğuşu paylaşıyor. Paşaların koğuşunun konuklarından biri de 28 Şubat’ın önemli aktörlerinden Ümit Oğuztan.

AKADEMİSYEN KOĞUŞU

AYNI cezaevinde, akademisyen ve gazeteci Ergenekon tutukluları Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer ile sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin koğuş arkadaşlığı yapıyor. JİTEM’den aldığı maaş ve belgelerle Ergenekon’un hedefindeki kişi ve kurumlar aleyhine seri kitaplar yazdığı belirlenen Ergun Poyraz ise, Orhan Pamuk’a yönelik suikast planında tetikçi olduğu iddia edilen Selim Akkurt ile aynı koğuşta kalıyor.

PERİNÇEK EKİBİYLE KALIYOR

5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde kalan Ergenekon tutuklularından İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, diğer parti üyeleri Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek ile koğuş arkadaşlığı yapıyor. Diğer İP’liler Nusret Senem, Hayati Özcan ve Serhan Bolluk ise başka bir koğuşu paylaşıyorlar. Ergenekon soruşturmasının başlangıcı sayılan Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan 27 el bombasının sahibi Oktay Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılacak bombaları Alparslan Arslan’a verdiği tanıklarca resimlerden belirlenen Rasim Görüm’le oda arkadaşlığı yapıyor.

KUVAYI MİLLİYECİ KAVGASI

SİLİVRİ’DE kalmayan tek Ergenekon tutuklusu ise Sevgi Erenerol. Erenerol, Bakırköy Kadın Tutukevi’nde kalıyor ve her sabah duruşma için Silivri’ye getiriliyor. Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ile aralarında kavga çıkan derneğin teşkilat sorumlusu Hüseyin Görüm ve dernek üyesi Kahraman Şahin’in birbirleriyle anlaşamadıkları için ayrı koğuşta kaldıkları öğrenildi.
SON GELENLER BİR ARADA

SON dalga operasyonda tutuklanan Tuncay Özkan ile İstanbul Organize Suçlar Şubesi Eski Müdürü Adil Serdar Saçan, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Emcet Olcaytu da 4 Nolu L Tipi Cezaevi’nde aynı koğuşu paylaşıyorlar.

Spor yapılmıyor sık sık volta atmaya çıkılıyor

HER cezaevinde iki halı saha ve bir de çok maksatlı spor salonu var. Ancak, Ergenekon tutuklularının spor salonunu kullanmadıkları belirtildi. Ergenekon tutuklularının spor yerine havalandırmada sık sık volta attıkları öğrenildi. Koğuşlar asma katlı olduğu için beş yatak yukarıda iki yatak ise aşağıda kalıyor. Her koğuşta bir tuvalet ve banyo var. Yırtıcı, delici ve kesici hiçbir aletlerin hiçbir şekilde bulundurulamadığı koğuşlarda her sabah görevliler tarafından temizlik yapıldığı belirtildi. Tolon’un Kocaeli’nde Şener Eruygur’u zorla spora çıkardığı belirtilmişti.

Kantinden en çok alışverişi Küçük yapıyor

CEZAEVİNDEKİ düzenlemelere göre, Ergenekon terör örgütü üyeleri haftada 200 YTL’yi geçmemek şartıyla kantin alışverişi yapabiliyor. Ziyaretçilerden edinilen bilgilere göre, kantinin en iyi müşterisi emekli Tuğgeneral Veli Küçük. Diğer sanıklar Açık Cezaevi’nde çıkan yemekleri yerken, Veli Küçük’ün sık sık yemeklerden şikayet ettiği öğrenildi. Yemeklerden memnun olmayan Veli Küçük’ün, kantin alışverişinin yapıldığı günler daima koğuşuna eli dolu gittiği belirtildi.

Tüm gazeteleri tek tek tarıyorlar

Ergenekon tutuklularının odalarında birer televizyonları var. Sanıklar parasını kendileri ödemek şartıyla her gün istedikleri kadar gazete alabiliyorlar. Her gün yaklaşık tüm gazetelerin alındığı ve herkesin gazetelere bakma şansı olduğu belirtildi. Özellikle Ergenekon davasıyla ilgili haberlerin tek tek okunduğu öğrenildi.

4 ve 5 nolu cezaevleri arasında dağıldılar

Ergenekon tutukluları Silivri Ceza İnfaz Kampusu içerisindeki 9 cezaevinden 4 ve 5 nolu L Tipi cezaevlerine dağıtıldılar. İki farklı cezaevinde kalan Ergenekon tutukluları, cezaevi içerisindeki mahkeme salonuna nakil araçlarıyla getirilip götürülüyor. Sanıkların açık görüş hakkını kullanmaları için çarşamba günleri duruşma yapılmayacak.

Spor salonu hazırlanıyor

DURUŞMAYA öğle arası verildikten sonra Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, İstanbul Adliyesi’nde görev yapan basın mensuplarını odasına çağırarak sorunlarını dinledi. Duruşma salonunun dış bölümünde olan yaklaşık 65 m2’lik bir alanın da duruşma salonuna dahil edilme çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Bu çalışmalar kapsamında yapılacak yere temel atıldı. Ayrıca duruşmanın ilerleyen aşamalarında duruşma salonundaki yetersizliğinin gündeme gelmesi göz önüne alınarak yeni bir salonun aranması için çalışmaların da devam ettiği, yine Silivri Cezaevi’nin içinde bulunan spor salonunun duruşma salonununa çevrilmesinin düşünüldüğü öğrenildi. Öte yandan, ana yoldan cezaevi girişine kadar olan toprak yolun asfaltlandığı görüldü.

 

Dosya:/dosya/icerik/081104-051135-p01k.jpg

 

star



Bu haber 1,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,797 µs