En Sıcak Konular

Cezaevinde ihmalden ölüme beraat

3 Kasım 2008 22:24 tsi
Tekirdağ F tipi cezaevinde tutuklu bulunan kanser hastası DHKP-C’li Salih Sevilen'in ölümünde ihmalleri olduğu gerekçesiyle yargılanan bir doktor ile 7 cezaevi infaz görevlisi beraat etti.

Terör örgütüne üye olmak ve yasa dışı eylemlerde bulunmak suçlarından tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde konulan, mesane kanseri rahatsızlığı nedeniyle 20 Temmuz 2004 tarihinde kurtarılamayan DHKP-C üyesi Salih Sevilen'in ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan 1 doktor ile 7 cezaevi infaz görevlisi beraat etti.

Karara tepki gösteren Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri adliye önünde eylem yaptı.

Tutuklu bulunduğu süre işkenceye uğradığı, mesane kanserinin yanı sıra ihmal nedeniyle Salih Sevinel'in ölümüne neden oldukları gerekçesiyle 8 görevli hakkında Tekirdağ 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

14'üncü duruşmala Sevinel'in avukatı Ebru Timtik, bir grup TAYAD'lı katıldı. Yargılanan doktor ve cezaevi infaz görevlileri duruşmaya gelmedi.

Sağlık Yüksek Şurası tarafından hazırlanan raporun sunulduğu duruşmada tutuksuz yargılanan Dr. Reyhan Özer, cezaevi infaz görevlileri Tekin Koç, Salih Surusaray, Timuçin Demirbaş, Ramazan Keser, Burçin Mahmut Yavuz, Abdullah Kerem Atıcı, Özgür Demirtaş hakkında karar veren mahkeme sanıkların, ölüm olayında ihmali olmadığına kanaat getirerek beraat ettirildiklerini açıkladı.
Adliye önünde toplanan bir grup TAYAD'lı taşıdıkları dövizlerle sloganlar attı ve kararı protesto ettiklerini açıkladı. Yaklaşık 10 TAYAD'lının eylemi sırasında 200'e yakın polis geniş önlem aldı.
Sevinel'in kalp krizi geçirdiğin sırada kendisine müdahale edilmediği için öldüğünü öne süren TAYAD Genel Sekreteri Mehmet Güvel, şöyle dedi:
“Salih Sevinel geçirdiği rahatsızlık sonrası revire çıkartılmış, kendisini muayene eden doktor ağrı kesici vererek hücresine göndermiştir. Ancak hücresinde tekrar ağırlaşınca hücre arkadaşları gardiyanları çağırmak istemiş, gardiyanlar 2 saat boyunca Salih'i almaya gelmemişlerdir. Sonuçta Salih Sevinel hayatını kaybetmiştir. Sevinel tecrit politikaları ile öldürülmüştür. Tecrit insanı, insanlığı yok etmek üzere uygulanmaktadır. F tipi hapishanelerin tüm işleyişi tecrit üzerine kurulmuştur. Bu hapishanelerde kimsenin hiçbir hakkı yoktur. Tecritte hastalıktan öldüğünüzde kimsenin haberi dahi olmaz. Salih hapishanelerde bu şekilde öldürülen ilk tutsak değildir. Adeta insanların yaşamlarını kaybetmeleri için iradi bir çaba harcanmaktadır. Kanser hastalarının hücrelerinde ölmeleri beklenmektedir. Ya da ölmelerine birkaç gün kala tahliye edilmektedirler.”

Salih Sevinel'in ölümüyle ilgili davanın peşini bırakmayacaklarını belirten avukat Ebru Timtik temyize gideceklerini belirtti.

radikal



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs