En Sıcak Konular

Yuh! Ailesi odaya kapattı, nişanlısı tecavüz etti

3 Kasım 2008 22:20 tsi
SİVAS’ın Suşehri İlçesi’nde zorla evlendirilmek istenen 16 yaşındaki N.D., polise giderek ailesi hakkında şikayetçi oldu. Talihsiz kızı cinsel ilişkiye zorladıkları öne sürülen baba Yücel D., anne Dursaliye D., hala Selver D. ile tecavüzcü niş

Suşehri merkezindeki Yalnızbağlar Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan N.D., iki ay önce görücü usulüyle 32 yaşındaki Yaşar Y. ile nişanlandı. Ancak N.D., bir süre sonra ailesine Yaşar Y. ile evlenmeyi istemediğini söyledi. Bunun üzerine, annesi 40 yaşındaki Dursaliye D. ile babası 42 yaşındaki Yücel D. ve halası Selver S., kızları N.D.'yi ikna etmek istedi. Sonuç alamayan aile, nişanlısı Yaşar Y.’yi evlerine çağırarak, iddiaya göre kızlarıyla birlikte bir odaya kapattı.

Aile, düğünün yapılabilmesi için gencin, kızlarıyla zorla ilişkiye girmesine izin verdi. Direnen N.D. iddiaya göre tüm çabalarına karşın nişanlısının tecavüzünden kurtulamadı. Buna rağmen evliliği istemeyen N.D. ailesinin şiddetiyle karşılaştı. Dövülen genç kız, merkez polis karakoluna giderek ailesinden şikayetçi oldu.
Şikayet üzerine, baba Yücel D., anne Dursaliye D., halası Selver S., nişanlısı Yaşar Y. ve nişanlısının annesi Mintina Y. gözaltına alındı. Suşehri Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Suşehri Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yücel D., Dursaliye D., Selver S. ve Yaşar Y. ‘küçük çocuğa cinsel istismara sebep olmak, evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak ve tecavüz’ suçlarından tutuklanarak Şebinkarahisar Cezaevi’ne gönderildi. Zanlılardan Mintina Y. ise serbest bırakıldı.

GENÇ KIZ YETİŞTİRME YURDUNDA

Zorla evlendirilmek istenen, bu nedenle cinsel ilişkiye zorlanan ve kendi ailesinin evinde, nişanlısının tecavüzüne maruz kalan N.D.’nin ise Sivas Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu’na gönderildi.

N.D., akşam saatlerine kadar işlemlerinin yapılmasının beklediği Emniyet Müdürlüğü'nden polis ekipleri eşliğinde çıkarıldı. Genç kızın Sivas'ta bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirileceği bildirildi. Otomobile bindirilerek yola çıkarılan genç kıza polis memurları eşlik etti.

dha



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs