En Sıcak Konular

Vergi borcu olanlar dikkat!

3 Kasım 2008 21:45 tsi
Maliye Bakanlığı'na borcu bulunan vergi mükelleflerinin, borçlarını yapılandırmak amacıyla 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar vergi dairesi başkanlıklarına başvurmaları istendi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükelleflerin borçlarının yeniden yapılandırılacağını hatırlattı.

Uygulama kapsamına 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisinin alınmadığını ifade eden Sütçü, vergi borcu bulunan mükelleflerin, 28 Kasım Cuma günü mesai saatine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçlarının, ilk taksitinin Aralık 2008'den başlamak üzere 18 ay taksitlendirileceğini bildirdi. Sütçü, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu kapsamda taksitlendirilen borçlara, çok düşük oranda halen yıllık yüzde 24 olarak uygulanmakta olan tecil faizi yerine yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacaktır.

Tecil kapsamına alınacak borç toplamı 50 bin YTL'ye kadar (Bu tutar dahil) olan mükelleflerimizden teminat istenmeyecek, bu tutarı aşması halinde ise aşan kısmının 1/2'si oranında teminat istenecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru formunun, bağlı bulunulan vergi dairelerinden ya da www.ant-vdb.gov.tr adresinden temin edilmesi mümkün bulunmaktadır.

Söz konusu tebliğ uyarınca taksitlendirme yapılması halinde, taksitlendirilen bu borçlar hakkında 6183 Sayılı Kanun hükümlerine göre cebren takip tahsil işlemlerine başlanılmayacağı gibi, tecil şartlarına uygun ödeme yapıldığı sürece daha önce başlatılmış olan cebri takip işlemleri de durdurulacaktır.

Dolayısıyla bu kapsamda borcu bulunan tüm vergi mükelleflerimizi son başvuru tarihini beklemeden bu cazip ödeme kolaylığından yararlanmak üzere vergi dairelerimize bekliyoruz."



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs