En Sıcak Konular

Şemdin Sakık hasta ama hastaneye gitmiyor

3 Kasım 2008 19:31 tsi
PKK terör örgütünün bir dönem ikinci adamı olan ve halen müebbet hapis cezasıyla Diyarbakır Kapalı Cezaevi'nde yatan Parmaksız kod adlı Şemdin Sakık'ın, ilginç bir protesto eylemi yaptığı ortaya çıktı.

Sakık ciddi sağlık problemlerine rağmen, hastaneye sevkedilip muayene olmayacağını açıkladı. Buna gerekçe olarak da, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sürekli olarak hastalığını gündeme getirmesini gösterdi. Sakık cezaevinden gönderdiği son mektubunda Öcalan'ın yanı sıra Ergenekon tutuklularının da hastalıklarının sık sık gündeme gelmesinden dolayı ağrılar içinde kalsa bile hastalığıyla gündeme gelmemek için hastaneye sevk talebinde bulunmayacağını bildirdi.

Aylardır böbrek bölgesinde ağrılar çektiğini anlatan Sakık, cezaevi doktoru tarafından yapılan muayene sonucunda kendisine “bağırsak kuruması” teşhisi konulduğunu ancak ilaçların ağrılarını kesmediğini aktardı. Ciddi tedavi için bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini dile getiren Sakık, Öcalan ve bazı Ergenekon tutuklularının hastalıklarıyla gündeme gelmesinden dolayı, “Ölsem de hastaneye gitmem” şeklinde yazdı.

Protesto gerekçesini de yazdığı mektupta Şemsin Sakık şöyle anlattı:
“Abdullah Öcalan tutuklanıp İmralı Cezaevi'ne konuldu. İlk günden başlamak üzere geçen yıllar boyunca neredeyse her sabah Öcalan'ın hastalığıyla, tecridiyle, kötü koşullarıyla uyandık ve akşam olduğunda yine bu haberlerle uyuduk. Zatı alileri kah gözüm ağrıyor, karnım şişti, balgamım birikti, kilo alıyorum, kilo veriyorum, kah belden aşağı kaşınıyorum, boğazım yanıyor, bazı yabancı sesler duyuyorum, yeterince uyku alamıyorum, nefesim kesiliyor, deyip durdu. Öyle bir atmosfer oluşturdular ki iki kez hastaneye sevk edildiğim halde gitmeyi kabul etmedim. Öcalan'ın hastalıkla gündeme geldiği ve bu hastalık gerekçesiyle gündemden düşmediği o ortamda hastaneye gitmem, beni basının “hastalık numarası” suçlamasıyla karşı karşıya bırakacaktı. O yüzden hastaneye gitmeyi reddettim. “Öcalan'ın hastalığı gündemden düşmedikçe, burada ölsem bile doktora çıkmayacağım” türünde bir karar aldım. Ve takip eden yıllarda bu kararımı uyguladım.”

Mektubunda, “Nasıl ki Öcalan'ın hastalığı ile kalkıp hastalığı ile oturuyorsak, şimdi de Ergenekoncuların hastalıkları ile güne başlıyor, hastalığı ile akşamı getiriyoruz.” diyen terör örgütünün eski yöneticisi Şemdin Sakık, hastalığıyla ilgli olarak da şunları anlattı:

“Böbreklerime yakın bir yerde sancılarım var. Bu sancılar beş altı aydır devam ediyor, bazen ağırlaşıyor, bazen hafifliyor. Ben problemin böbreklerde olduğunu düşünüyordum ama beni şöyle bir süzen ve sadece elbiselerine baktığından hiç kuşku duymadığım cezaevi doktorumuz 'bağırsak kuruması' teşhisinde bulundu. Bir yığın ilaç verdi, hepsini düzenli kullandım, yine de rahatsızlığım geçmedi.”



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,792 µs