En Sıcak Konular

O partinin adını ağzına almadı

3 Kasım 2008 18:12 tsi
O partinin adını ağzına almadı Başbakan Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada DTP’nin bölgede yaptıklarını ayrıntısıyla anlattı. Ancak bir kez bile ‘DTP’ demedi, DTP’lilerden ‘onlar, o tipler’ diye bahsetti. İşte o ilginç konuşma…

Başbakan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora ile görüşmesinin ardından Başbakanlık merkezine yaptığı basın toplantısında Van ve Hakkari’deki gezileriyle ilgili detayları anlattı. DTP’ye kızgınlığını gizlemeyen Erdoğan açıklamasında partinin ismini hiç ağzına almadı, gösteri yapan DTP’lilerden ‘onlar/bunlar’ şeklinde bahsetti. İşte Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın önemli bölümleri:

DTP bölgede yalnız kalmak istiyor

Yapılanları bölgede yaklaşan yerel seçimler nedeniyle alternatif bir siyasi gücün olmaması ve bu tür tehditlerle orada yalnız kalma gayreti olarak görüyorum. İstediklerine ulaşamamaları onları daha da sertleştiriyor. Geçen dönemde Van’da seçim kaybettiler. Bu dönemde ne olacak onun endişesi içindeler. Kepenkleri indirmek istediler ama Vanlı vatandaşlarım buna razı olmadı. Bu defa vatandaşlarımızın aracını yakma yoluna gittiler. Lastikler yaktılar, söndürmeye gelen itfaiye aracını da yaktılar. Bazı vatandaşlarımızın da mağazalarının camlarını kırdılar. Bunlar o partinin savunucuları.

Bunun adı demokrasi değil

Bu bir gerçeği gösteriyor. Bunun adı demokrasi değil, farklı yöntemlerle oy devşirebilmek. Bunun adı insan hakları değil. Bunun adı özgürlük mücadelesi de değil. Çünkü özgür olamayan kimse yok Türkiye’de. Van’da o partinin iki milletvekili var. Onlar kapı kapı dolaşıp kepenkleri kapatın diyorlar, polisimize ağza gelmeyecek hakaretlerle saldıran tipler. Bunlar milletvekili olmuşlar. Polisimiz bunlara sabırla tahammül ediyor, sabırla görevini yapmaya devam ediyor. Aynı mukabelede bulunsa onlar bunu da farklı yere çekerler.

Basın mensuplarına saldırdılar

Hakkari’ye geldik, orada iki tane hastane ve birçok okulun açılışını yaptık ki 24 milyon Hakkari’de eğitime yaptığımız yatırım. Orda tören yaparken Yüksekova’da bölücü terör örgütü malum partinin elemanlarıyla gösterilere girdiler ve oradan Hakkari merkeze geçtiğimizde arkadan gelen konvoyda basın mensupları vardı, onların araçlarını taşladılar. Oradaki bir basın mensubu arkadaşımız yaralanabilirdi. Özel timlere haber vermek suretiyle onları kurtardık. Çünkü bunlar insan düşmanı. İnsan hayatına saygıları yok. Aynı şeyi şehir merkezinde yaşadık. Sokağa çıkmayacaksınız tehdidinden kontak kapatma tehdidine… Bunu da yaptılar. Ama vatandaş bunlara kulak asmadı.

Basına propaganda uyarısı

Burada bir endişeyi vurgulamam lazım. Bu kadar olaylar oluyor ama hala yazılı görsel medya bu olayları göstermek suretiyle örgütün propagandasını yapıyor. Bunu yapacağına Van meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla 30 bin insan var. Onu göster onu niye göstermiyorsun? Bunu göstereceksin ki moral depolayalım, motivasyon olsun. Orda bir bombalamayı, lastiğin yakılmasını gösterirseniz propagandasını yapmış olursunuz. Bunlar da biz de soru işareti uyandırmaktadır.

Vatandaşlarım sabırlı olsun!

Dün bir vatandaşın göstericilere pompalı tüfekle müdahale etmesine yönelik soruya Erdoğan şöyle yanıt verdi: Vatandaşlarıma sabır tavsiye ediyorum. Ancak vatandaşımız ne kadar sabırlı olabilir bilemiyorum. Onarlın canına malına kastediyorsan kendisini korumaya çalışacaktır. Sokağa çıkan o gençlere sesleniyorum. Bu tuzaklara düşmesinler. Aynı şeyleri önceden de yaşadık.

iyibilgi.com



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs