En Sıcak Konular

Antalya çetesinin sorgusu Ergenekon'u aratmadı

3 Kasım 2008 18:09 tsi
Ergenekon terör örgütünün tetikçisi olarak bilinen ve halen Silivri Cezaevi'nde bulunan Osman Gürbüz'ün Antalya'da gözaltına alınan ortağı Ramazan G.'nin önderliğini yaptığı iddia edilen çete üyelerinin sorgusu, Ergenekon'u aratmadı.

Sabah 8.00 civarında adliyeye getirilen zanlılardan sadece 5 tanesinin ifadesi mesai saatleri içinde alınabildi. Zanlıların savcılığa ifade verme işleminin gece yarısına doğru bitmesi bekleniyor. 

Dört gündür Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne gözaltında bulunan zanlılar, sabahın erken saatlerinde sevk edildikleri Antalya Adalet Sarayı'nda savcıya ifade veriyor. 20'den fazla büyük olaya karıştıkları ve Ergenekon tutuklusuyla bağı oldukları öne sürülen zanlılardan sadece 3'te birinin savcıya ifade verme işlemi tamamlanabildi. Yaklaşık 8 saat geçmesine karşın bu kadar az kişinin sorgusunun tamamlanabilmesi, çetenin işlediği suçların büyüklüğünün göstergesi olarak değerlendirildi. Öte yandan dün 14 olarak açıklanan gözaltındaki zanlı sayısının bugün 16'ya yükseldiği öğrenildi. Zanlılar Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 5 ilde eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. Liderliğini yüzyılın davası olarak bilinen Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Osman Gürbüz'ün iş ortağı Ramazan G.'nin yaptığı öne sürülen çete, suç örgütü kurma, örgüte liderlik yapma, örgüte üye olma, örgüt adına faaliyette bulunma, örgütlü olarak nitelikli yağma, tehdit ve rüşvet suçlarından yargılanıyor.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,375 µs