En Sıcak Konular

Ergenekon'a asfalt yol

3 Kasım 2008 17:53 tsi
Ergenekon duruşmasının görüldüğü salonunun büyütülmesi için inşaat yapılıyor. Toprak yol asfaltlandı.

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46’sı tutuklu 86 sanıklı davanın 7’nci duruşmasında iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Duruşma salonunun arka bölüme doğru biraz daha büyütülmesi amacıyla bahçede inşaat çalışması sürerken Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin önündeki toprak yol asfaltlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen davanın duruşmasına, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 45 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme salonunda Hayrettin Ertekin dışındaki tutuklu 45 sanık ile Kemal Alemdaroğlu, Ali Yasak ve Güler Kömürcü Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 443’üncü sayfadan itibaren iddianameyi okumaya devam etti. İddianameyi okuma işlemine Savcı Nihat Taşkın da dönüşümlü olarak katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan tutuksuz sanıklardan Hayrullah Mahmud Özgür, herhangi bir ikametgah adresi olmadığını belirterek, elindeki kağıttan anne ve babasının oturduğu evin adresini mahkeme heyetine bildirdi. Gazeteci ve dul olduğunu belirten Özgür, sabıkası olup olmadığı sorulunca da "hakaret" suçundan 10 gün hapis yattığını bildirdi. Geliri sorulan Özgür, "AKP iktidarı çalışmamı engelliyor. Sizin gibi devlet bana maaş ödemiyor. Devlete sahip çıktığım için buradayım" diye konuştu. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Özgür’ü, "Konuşmalarınıza dikkat edin. Sorularıma cevap verin" şeklinde uyardı. Bunun üzerine Özgür, "Sorunuzun tam karşılığı budur" dedi.

Heyet Başkanı Şengün’ün, "Geliriniz yok mu?" sorusunu "4 yıldır yok" şeklinde yanıtlayan Özgür, sosyal güvenliğinin de bulunmadığını söyledi. Kayıt yapılan CD’nin bir kez değiştirildiği öğleden önceki oturumda, iddianame 482’nci sayfaya kadar okundu. Bu arada, tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin’in rahatsızlandığı için Silivri Devlet Hastanesine kaldırıldığı, bu nedenle duruşmaya gelmediği öğrenildi. Öte yandan, tutuklu sanıklardan Emin Gürses’in, duruşma sırasında avukatı Filiz Esen’e 31 Ekim 2008 tarihli bir gazetede yayımlanan "Ergenekon sanığı İmralı’da Öcalan’la görüşmüş" başlıklı kendisiyle ilgili haberin kupürünü verdiği görüldü. Avukat Esen, duruşmaya verilen arada, haberin doğru olmadığını savunarak, yasal işlem başlatacaklarını söyledi. Duruşmaya, daha sonra bir saat ara verildi.

Bu arada, Ergenekon davasıyla ilgisi bulunmayan başka konudan tutuklu olan bir kişinin evleneceği gelin, süslenen araba ve nikah memuru ile cezaevi önüne geldi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği gelinin aracında, "S.S." harflerinin yazılı olduğu görüldü. Gelin ve nikah memuru, daha sonra cezaevine girdi.

aa

 



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,079 µs