En Sıcak Konular

İşte MHP'nin seçim genelgesi

3 Kasım 2008 15:40 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim süreci hakkında partisinin il ve ilçe yöneticilerine bir genelge gönderdi. Genelginin ayrıntıları....

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim süreci hakkında partisinin il ve ilçe yöneticilerine bir genelge göndererek, sürecin demokratik bir yarışma arzusu ve hizmet verme heyecanı içinde, yüksek ahlak ve hoşgörüyü esas alan bir siyasi rekabet ortamında, kardeşliği muhafaza ederek yürütülmesini istedi.
Bahçeli, Mahalli İdareler Genel Seçim süreci hakkında il ve ilçe yöneticilerine bir genelge gönderdi. Bahçeli 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde yaşanan gelişmelerin, “ülkenin yıllardır biriken sorunlarının daha da ağırlaşacağını, Türkiye’nin geleceğini hayati seviyede ilgilendiren çok önemli gelişmelerin olacağını, Türk milletinin kardeşliğinin yara alacağı kritik bir sürecin başlayacağını” gösterdiğini ifade etti. Giderek artan yoksullaşmanın, yaygınlaşan yolsuzlukların, durma noktasına gelen üretimin, tavizle sürdürülen dış ilişkilerin ve isyan gösterilerinin yaşandığı Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük sorunları ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Bahçeli, “Altı yıl boyunca Türkiye’yi tek başına idare eden siyasi iktidarın hayatımızın her alanındaki yanlış teşhisleri ve ürkek ve kısır dünya görüşü ülkemizi tam bir dar boğazın eşiğine kadar getirmiştir. Hükümet, baştan yanlış girdiği yolda yönünü ve pusulasını tamamen kaybederek milletimizi küresel ve milli tehditler karşısında çaresiz ve etkisiz bırakmıştır” dedi.

-"ÜNİTER YAPI CİDDİ BİR ÇÖZÜLME TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA"-

Türkiye Cumhuriyeti”nin tanımında da anlamını bulan kucaklayıcı ve kapsayıcı millet varlığının ve bunun siyasi yansıması olan üniter yapının ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Türk milletinin yapı taşı olan milli kimliğimizin ve toplumsal birliğimiz tahrip edildiği, kardeşlik duygularımızın zedelendiği bu süreçte ağır yoksulluğun neden olduğu yıkım, bin yıllık geleneksel toplumsal yapıları, inanç sistemimizi, aile ve ahlak gibi kutlu değerlerimizi etkisi altına almış ve ne üzücüdür ki yozlaşma ve çözülme belirtileri her alanda görülmeye başlanmıştır.
Karşımızdaki bu karanlık gerçek sonucunda, ekonomik gelişmeleri küresel oyuncuların inisiyatifine, siyasi konuları Avrupa dayatmalarına, terör ve bölücülükle mücadeleyi Iraklı aşiret reislerinin insafına, PKK’yı bitirmeyi ise küresel gücün merhametine teslim eden siyasi iktidar ve kadroları için yıllardır iddia edilen sanal gelişmenin ve yapay başarıların da artık sonuna gelinmiştir.”

-"İKTİDARA TOPLUMSAL BİR İHTAR VERİLECEK"-

Yerel seçimler ile yaşanan bunalımlara son vermek için siyasi iktidara toplumsal bir ihtarın verileceğini söyleyen Bahçeli, “Bu açıdan, yaklaşan mahalli seçimlerde verilecek karar, yalnızca yerel yöneticilerin seçimi olmayacak, aynı zamanda ülkemizin siyasal gidişatını da belirleyecek ve yakın dönemin geleceğinde şekillendirici rol oynayacak bir kararın da işaretini verecektir. Bu dönem için en çok önem atfettiğimiz husus, milli kimliğe sahip çıkmanın, milli devleti yükseltmenin ve hakkaniyete dayalı bir sosyal hayat ile temiz, ahlaklı, namuslu ve güçlü bir iktidar arayışının izlerini taşıyacak olmasıdır” dedi.
Bahçeli, sürecin “tamamen demokratik bir yarışma arzusu ve hizmet verme heyecan içerisinde, yüksek ahlak ve hoşgörüyü esas alan bir siyasi rekabet ortamında, kardeşliği muhafaza ederek yürütüleceğinden” kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini belirtirken, şunları kaydetti:
“Partimiz, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde; insanı merkeze alan kutlu bir hizmet anlayışına sahip, temsil ettiği milliyetçi fikirlerin yüksek sorumluluğunu taşıyan, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun yetişmesinde görev almaya talip, mahalli idarelerin demokrasi içindeki yeri ve önemine vakıf, büyük milletimizin kardeşliğini korumakta mutlaka kararlı olan, namuslu, faziletli, ahlaklı ve dürüst hizmeti ilke edinen adaylar ve kadrolarla yola çıkacak ve mutlaka başarıya ulaşacaktır.”

-"ADAY ADAYLARINI ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYONU BELİRLEYECEK"-

Yerel seçimler için partisinin aday adaylığı sürecinin gayri resmi olarak başladığını bildiren Bahçeli, aday adaylığı sürecini düzenleyecek, aday adaylarını belirlenen kıstaslar üzerinden değerlendirecek bir “Ön Değerlendirme Komisyonu”nun Parti Genel merkezi bünyesinde oluşturulmasına karar verildiğini belirtti. Bahçeli, seçimin başlangıç tarihi öncesi yürütülecek hazırlık sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:
“-Partimizden, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmak isteyenler; ilçe ve belde merkezleri için ilçe başkanlıklarına, büyük şehre bağlı alt kademe belediyeleri için merkez ilçe başkanlıklarına, il merkezleri ve büyükşehir belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına, 14 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00’a kadar başvuracaklardır.
İlçe ve merkez ilçe başkanlıkları, kendilerine yapılan başvuruları tasnif ederek 16 Kasım 2008 Pazar günü saat 17.00’a kadar il başkanlıklarına intikal ettireceklerdir.
İl yönetim kurulları ilçelerden, büyük şehirlerde merkez ilçelerden gelen aday adaylığına ilişkin listeleri, 21 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00’a kadar Genel Merkez’e intikal ettireceklerdir.
Genel Merkez’de bir ‘Ön Değerlendirme Komisyonu’ kurulmuştur. Kurul, Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için başvuranların, talip olunan hizmet için yeterliliğini; siyasi partiler ve seçim kanunları ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü ve sair ilgili mevzuat çerçevesinde, MHP’nin ilke, politika ve hedefleri ile uyumu, temsil kabiliyeti, yerel sorunlara ve çözümlerine ilişkin projeleri, eğitim durumu, mesleki deneyimi ve benzeri objektif kriterlere göre, gerektiğinde mülakat da yapılmak suretiyle değerlendirecektir.”
Seçim sürecinin, partiye yakışır bir siyasi olgunluk ve sükûnet içinde sürdürülmesi ve sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Bu açıdan önümüzdeki seçim süreci, sevgi ve saygıya dayalı, demokratik bir yarışma, siyasal bir rekabet ve heyecan içinde gerçekleşecek ve siyasi hareketimiz, Türkiye Sevdalıları için gerçek bir buluşma ve kucaklaşma vesilesi olacaktır” dedi.

 



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs