En Sıcak Konular

Aktütün'e yeni saldırı ihbarı!

3 Kasım 2008 15:37 tsi
Aktütün'e yeni saldırı ihbarı! Özel yetiştirilmiş birlikler Aktütün ve Bayraktepe'ye gönderildi, obüs topları yönlerini bölgeye çevirdi, personel sayısı artırıldı....

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında bulunan Aktütün Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı'nda güvenlik tedbiri en üst düzeye çıkartıldı.

Terör örgütü PKK tarafından birkaç defa saldırı ve taciz ateşine maruz kalan Aktütün Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı'nın güvenliğini sağlayan Bayraktepe, Yüksekova 21. Jandarma Sınır Komutanlığı'ndan özel olarak getirilen komandolar tarafından korunuyor. 3 Ekim 2008 tarihinde teröristlerin saldırısına uğrayan Bayraktepe'de 24 saat nöbet tutan askerler nöbeti arkadaşlarına devredip Bayraktepe'den üslerine dönerken, mayın arama dedektörleri kullanarak araziyi büyük bir titizlikle tarıyor.

Olası saldırılara karşı geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede hava ve karadan askeri hareketlilik ise devam ediyor. İçinde obüs toplarını taşıyan tankların da bulunduğu askeri konvoy sinyal kesici jammer araçları eşliğinde karakoldan ayrılırken, gün boyu helikopterler karakol pistine indi.

SALDIRI DUYUMU ALINDI
Teröristlerin Aktütün Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı ve güvenliğini sağlayan Bayraktepe'ye yeniden saldırı hazırlığı içinde olduğu duyumu alan Mehmetçik alarma geçti. Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün güvenliğini sağlayan bölgeye hakim noktadaki Bayraktepe'de güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ve nöbetçilerin özel yetiştirilmiş komandolardan oluşturulduğu belirtildi. Obüs topları teröristlerin gelebileceği noktalara çevrilirken, mevzilerde görevlendirilen Mehmetçik ise gece gündüz büyük bir titizlikle bölgeyi gözetliyor. Hakim noktalara kurulan gözetleme kuleleri ile bütün hareketlilik anında tespit ediliyor. Sürekli bölgeye inen helikopterler de askere erzak ve mühimmat taşımaya devam ediyor.

Aktütün Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı'na en son 3 Ekim 2008 tarihinde yapılan hain saldırıda 17 asker şehit düşmüş, 23 terörist ise silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişti.

 



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs