En Sıcak Konular

Kaddafi'nin çadırında çay keyfi

3 Kasım 2008 10:52 tsi
Kaddafi'nin çadırında çay keyfi 
Libya lideri Muammer Kaddafi, Kremlin'in bahçesinde kurduğu çadırında önceki gece Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Fransız sanatçı Mireille Mathieu'yu ağırladı.

Rusya'da temaslarda bulunan Libya lideri Muammer Kaddafi, Kremlin'in bahçesinde kurduğu çadırında önceki gece Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Fransız sanatçı Mireille Mathieu'yu ağırladı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in ofisine birkaç metre mesafedeki geleneksel bedevi çadırda yanan barbekü ateşinin oluşturduğu atmosferde konuklarına çay ikram eden Kaddafi, Kremlin Sarayı'nda da Putin ile Fransız sanatçının konserini dinledi.

Fransız sanatçıya teşekkür eden Putin, Rusya ve Fransa arasında insani açıdan özel bir diyalog başladığını ifade etti. Putin, konuşma sırasında Kaddafi'nin de Fransa'ya gittiğini hatırlatması üzerine, Kaddafi geçen yıl aralık ayında Paris'e gittiğini söyledi.

Kaddafi, misafirlerine çadır hakkında bilgi verdi. Kremlin duvarları içinde yer alan Tainitski Park'a kurulan çadırın benzerini Kaddafi daha önce gittiği Paris ve Brüksel'de de kurmuştu.

NÜKLEER İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI TAMAM

Petrol ve doğalgaz işbirliği, nükleer santral, silah alımı ve Rusya'ya deniz üssü verilmesi Kaddafi'nin üç günlük resmî ziyareti'nin ana konularını oluşturdu.

Libya Dışişleri Bakanı Abdurrahman Chalgham, Rusya ile nükleer işbirliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Chalgham, petrol ve doğalgaz üreticisi iki ülkenin enerji alanında işbirliklerini geliştirme kararı aldıklarını kaydederek, "Doğalgaz üreten ülkeler olarak GazOPEC tarzı bir yapılanmanın kurulması yönünde işbirliğini öngören bir anlaşma da imzalandı. Moskova ve Trablusgarp arasında doğrudan bağlantının kurulmasını sağlayacak havayolu ulaşımı da başlıyor." dedi.

Gazprom'un Libya'dan Avrupa'ya uzanacak doğalgaz boru hattı ile yakından ilgilendiği belirtiliyor. Rus devlet enerji şirketleri Rosneft ve Lukoil de Libya'nın petrol sahalarında ortak yatırım yapacak. Kaddafi'nin füze savunma sistemleri dahil 2 milyar dolarlık silah alımı gerçekleştireceği kaydediliyor. Kaddafi, Moskova'da Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

zaman



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs