En Sıcak Konular

Ankara'da cep görüşmeleri çileli

3 Kasım 2008 10:33 tsi
Emniyet'in Ankara'da muhtemel bombalı saldırılara karşı sinyal kesici (jammer) kullanımını artırması sebebiyle cep telefonu görüşmelerinde büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Büyükşehirde artan bombalı eylem tehditleri telefon görüşmelerini sekteye uğratıyor. Emniyet'in muhtemel bombalı saldırılara karşı sinyal kesici (jammer) kullanımını artırması sebebiyle cep telefonu görüşmelerinde büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Olayın sinyal kesicilerden kaynaklandığını bilmeyen vatandaşlar teknik bir arıza olduğu düşüncesiyle, bağlı bulundukları operatöre şikayette bulunuyor. En çok şikayet alan operatörlerin başında ise Turkcell geliyor. Turkcell yetkilileri, yaptıkları teknik inceleme sonunda sistemlerinde bir arıza olmadığını, sorunun kesicilerden kaynaklandığını tespit etti.

Ankara'da iletişim muhabirleriyle bir araya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, büyükşehirlerde, özellikle Ankara'da yaşanan cep telefonu kesintilerinin sinyal karıştırıcılardan kaynaklandığını açıkladı. Terzioğlu, "Jammerler çok kuvvetli sinyal kesici güce sahip. Cihazın bulunduğu bina ve araçların yakınında telefonla konuşmak imkansız. Kesintiler daha çok bu sebeplerden yaşanıyor. Teknik bir arıza söz konusu değil." dedi.

Ankara'da jammer kullanımının yoğun olması, Telekomünikasyon Kurumu'nu da harekete geçirdi. Kurum, Diyarbakır ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurumu, Merkez Bankası, TOBB ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu yönetimine uyarı yazısı gönderdi. Uyarı yazısı gönderilen kurumlar arasında cezaevleri de bulunuyor. Bazı cezaevlerinin kaçak cep telefonu girişini engellemek amacıyla jammer kullandığı tespit edildi. Gelen ihbarları değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu, Sağmalcılar Cezaevi ve Kandıra cezaevleri yönetimlerini de uyardı. Kurum, ayrıca jammer kullanan ve kullanmak isteyen Kilis Valiliği'ne, okullarda kullanılmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'na, Ankara Ticaret Odası'na, TRT'ye, bazı akaryakıt istasyonlarına izin vermedi.

zaman



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,402 µs