Barack Obama başkan gibi! | " /> Barack Obama başkan gibi! | "/>

En Sıcak Konular

Barack Obama başkan gibi!

3 Kasım 2008 09:23 tsi
Barack Obama başkan gibi! Amerikan halkı, kendilerini yönetecek ve dünyanın da kaderinde etkili olacak kişiyi belirlemek için son sözü söylemeye hazır.

Yarın ülke genelinde sandıklar kurulacak. Seçim tarihi yaklaştıkça kimin başkan seçileceğine ilişkin tahminler kadar, Obama'nın yakınları ile ilgili yeni ortaya çıkan bazı bilgiler de gündem oluşturuyor. Siyahi adayın geçtiğimiz hafta beyaz bir Amerikalı olan annesinin uygunsuz fotoğrafları ortaya çıktı. Önceki gün de Obama'nın Kenyalı halasının ABD'de kaçak kaldığı anlaşıldı. Haberlerin zamanlamasına dikkat çeken Demokrat aday, halasının kaçak kaldığını bilmediğini açıkladı. Seçime bir gün kala ise anket sonuçları 'Obama' demeyi sürdürüyor. Reuters'ın araştırmasına göre Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain'in yüzde olarak 6 puan önünde.

Reuters/Zogby'nin puan farkını yüzde 6 olarak gösteren anketinin yanısıra Washington Post Gazetesi ile ABC News Televizyonu'nun ortak araştırmasında Obama'nın Cumhuriyetçi John McCain'e karşı yüzde 9'luk bir üstünlüğü çıkıyor. John McCain, kampanyasının son günlerinde ağırlığı Virginia, Pennsylvania, New Hampshire ve Florida eyaletlerine verdi. Stratejistlere göre Virginia ve Pennslyvania, McCain'in zaferi için olmazsa olmaz durumda. Obama ise hafta sonunu, 2004 seçimlerinde Cumhuriyetçi George W. Bush'un kazandığı Nevada, Colorado, Missouri ve Ohio eyaletlerinde geçirdi. Barack Obama'nın bu eyaletleri alması halinde rakibine karşı önemli bir üstünlük sağlayacağı tahmin ediliyor. Obama, cumartesi günü yaptığı konuşmada 'yeni dönem için yeni politika' sözü verirken, arkasına 'erdemli bir rüzgar' aldığını ifade etti.


OBAMA, MUHAFAZAKARLARI ŞAŞIRTABİLİR

'Karanlıklar Prensi' olarak anılan ve Cumhuriyetçi Ronald Reagan döneminde ABD savunma bakan yardımcılığı yapan Richard Perle, John McCain'in başarılı bir kampanya yürütemediğini ve seçilmesinin artık mucize olacağını söyledi. Demokrat aday Barack Obama'nın iyi bir başkan olmanın gerektirdiği özellikleri taşıdığını belirten Perle, "Bazı muhafazakârlar onun başkanlığının bir felaket olacağını savunuyor ama bekleyip görmeliler, bence Obama onları çok şaşırtabilir." diye konuştu. Irak'ın işgalinin mimarlarından olan Richard Perle, başkanlık seçimlerini değerlendirdiği NTV'ye, Obama'nın verdiği mesajlara rağmen, başkan olduğunda Ermeni soykırımı iddialarını tanımak ve Irak'tan çekilmek konusunda temkinli davranacağını kaydetti. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın Barack Obama'ya 1915 olayları ile ilgili vaatlerinin tersi yönünde tavsiyede bulunacağını söyleyen Richard Perle, dış politika alanında büyük değişiklikler olmasını beklemediğini, çünkü Amerikan dış politikasını asıl belirleyenin Dışişleri Bakanlığı'nın bürokratik mekanizmaları olduğunu ifade etti.

GALLUP'A GÖRE ARADAKİ FARK DAHA FAZLA

Reuters/Zogby'nin düzenlediği ankete göre 6 puanlık Obama lehine olan fark diğer kuruluşların araştırmalarında daha fazla gözüküyor. Gallup araştırma şirketine göre Obama'ya verilen destek yüzde 55 iken, McCain yüzde 44'lük bir destek bulabiliyor. Washington Post ile ABC News Televizyonu'nun anketinde de Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'in 9 puan önünde yer alıyor.
 
zaman



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs