CHP'de iç savaş! | " /> CHP'de iç savaş! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de iç savaş!

3 Kasım 2008 08:15 tsi
CHP'de iç savaş! Aydın Ayaydın köşesinde 'CHP'de ne zaman tünelin ucunda ışık görülse, içerde kendi kendilerini yıkmaya gayret ederler' diyor. İşte Ayaydın'ın iç savaş iddiası:

Aydın Ayaydın / Vatan

CHP’de umutlar yeşerince hep iç çekişme yaşanıyor

Türk siyasi tarihine baktığınızda genelde siyasi iktidarlar en fazla iki dönem ayakta kalabiliyor. İki dönemden sonra çan eğrisinde olduğu gibi düşüş başlıyor. Tıpkı Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi’nde olduğu gibi. AKP de şu anda ikinci iktidar dönemini yaşıyor. AKP öyle bir iktidar dönemi yaşıyor ki, karşısına alternatif bile çıkmıyor. Ancak bu güce rağmen, iktidarın yıpranmaya başladığını ve başarı grafiğinin aşağı yönlü olduğunu görmeyen yok.. Gerçi yerel seçimlerde iktidar partisi olma avantajı da var. Buna rağmen gözler 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde.

AKP’nin şu andaki en güçlü rakibi CHP’dir. İktidar partisi AKP’den kurtulmak isteyenlerin ortak adresinin CHP olduğunu görüyoruz. Elbette MHP de potada, ancak iktidar alternatifinin CHP olduğu görüşü ağırlıkta. DSP ise bu seçimde kozunu iyi kullanır, seçilme şansı olmadığı yerlerde oyların bölünmesine katkı sağlamaz ve 13 üyesini TBMM’ye taşıyan CHP’yi destekleme konusunda irade ortaya koyarsa, bir sonraki genel seçimlerde barajı zorlayacak dördüncü parti olabilecektir, aksi takdirde DP ve ANAP gibi hafızalardan silinen bir parti olur.

CHP’de ne zaman tünelin ucunda ışık görülse, içerde kendi kendilerini yıkmaya gayret ederler. Kamuoyunda iyi bir hava yakalamışken, bunu tırmandıracakları yerde parti içi hizip hareketleri ile umutları tüketmeye çalışıyorlar.. Deniz Baykal’a yakınlıkları ile bilinen CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş ikilisi arasında yaşanan çekişme neredeyse iç savaşa dönüşmüş durumda. Bu durum ister istemez he CHP’nin parti tabanının hem de iktidar karşıtı potansiyel oy sahiplerinin moralini bozuyor. Yaşanan bu çekişme İster istemez parti içinde yukarılara tırmanan enerjiyi köreltiyor ve AKP’nin ekmeğine bir anlamda yağ sürüyor.

CHP’den bahsetmişken AKP ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarından hemen hemen netleşmiş isimleri köşeme taşımıştım. CHP Sarıyer ve İstanbul il örgütünden Sarıyer adayı için çok mail ve telefon aldım. Hatta Sarıyer örgütünden gazeteye ziyaretime gelenler bile oldu. CHP örgütü, Sedat Özsoy ismine soğuk değil, ancak Sarıyer için İstanbul Eğitim Sekreteri Gökhan Zeybek isminde çok arzulu ve bu isimle Sarıyer Belediyesi’ni alabilecekleri konusunda çok istekli, heyecanlılar. Merak ettim, Gökhan Zeybek’i Sarıyer’de bir araştırdım gördüm ki Sedat Özsoy kadar sevilen bir isim. Bu değerlendirmeyi de okurlarımla paylaşmaz isem Gökhan Zeybek’e haksızlık etmiş olurum.




Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs