En Sıcak Konular

Elmadağ'da CHP'liler birbirine girdi

2 Kasım 2008 18:43 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Hasanoğlan beldesiyle Elmadağ ilçesini ziyaret etti. Baykal'ın Elmadağ ziyareti sırasında partililer arasında arbede çıktı.

Elmadağ'da partililere hitap eden Deniz Baykal, ardından yeni yapılan ilçe başkanlığı binasına geçti. Bu sırada binaya girmek isteyen partililer izdihamı önlemek amacıyla gençlik kolları üyeleri tarafından engellendi. Baykal'ın binadan ayrılmasından sonra partililer arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Hasanoğlan beldesinden gelen partililerle Elmadağ grubu arasındaki kavga yumruklaşmaya kadar vardı. Taraflar yetkililerin yoğun uğraşları sonucunda yatıştırıldı.

Bu arada Baykal'la birlikte Elmadağ'ı ziyaret eden Genel Sekreter Önder Sav, partililerden Mustafa Ünal'la da tokalaştı. Önder Sav, daha önce Ünal'ın hacca gitme arzusuyla ilgili olarak, "Boşver, Araplara para kaptırma" sözleriyle gündeme gelmişti.

"DOĞALGAZ ZAMMI MALİ TERÖRDÜR, VATANDAŞIN ÜMÜĞÜNÜ SIKAN BAŞBAKAN'DIR"

Deniz Baykal, Hasanoğlan ve Elmadağ'da yaptığı konuşmalarda ise doğalgaz zammı nedeniyle hükümete yüklendi. Yüzde 22,5 oranındaki fiyat artırımının makul bir zam anlayışının ötesinde olduğunu savunan Baykal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a olan borcunu hatırlattı. Baykal, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in dağıttığı yiyecek paketlerinin parasının vatandaşın gazına zam yapılarak karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Zammı mali terör olarak nitelendiren CHP lideri, "Terör illa mayınla, silahla yapılmaz. Ailenin mutfağına, cüzdanına girerek o zammı patlatırsan, işte o mayın patlamış gibidir, bomba patlamış gibidir" diye konuştu. Hükümete zammı geri almasını tavsiye eden Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da, "IMF'nin ümük sıkmasını bırak, milletin ümüğünü doğalgaz zammıyla bizzat kendin sıktın" diye seslendi.

"CHP İKTİDARINDA İLK ELE ALACAĞIMIZ KONU BELEDİYELER YASASI OLACAK"

CHP lideri Baykal, Anyasa Mahkemesi'nin iptal istemini reddettiği belediyeler yasasının haksız ve adaletsiz olduğunu savundu.

Hasanoğlan sakinleri, beldenin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasıyla sonuçlanan yasayı protesto ederken Baykal da, "CHP iktidarında ilk ele alacağımız bu düzenleme olacaktır. Geldikleri gibi gidecekler. Yanlışlığı hep beraber düzelteceğiz" dedi.

"TERÖR KONUSUNDA YAŞANANLAR ENDİŞE VERİCİ"

Elmadağ'daki konuşmasında da doğalgaz zammına değinen Deniz Baykal, terörle mücadele konusunda iktidarı eleştirdi.

Baykal, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında sıfır noktasında olan terörün şimdi vatandaşı tehdit edici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, "Bu gidiş böyle süremez, bunu kabul edemeyiz. Türkiye'de kardeşlik egemen olmalı" diye konuştu.

"BAŞBAKANIN DAMADINA 700 MİLYON DOLAR KREDİ VERİLDİ, VATANDAŞA KURUŞ YOK"

Ticari kredilerde faizlerin Pazartesi gününden itibaren yüzde 35'e yükseltilmesi için bankalara yazı gönderildiğini belirten Baykal, son 'ballı' kredinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadına televizyon ve gazete satın alması için verildiğini savundu. Başbakan'ın damadına 700 milyon Dolar kredi verildiğini iddia eden Baykal, vatandaşa aynı şartlarda bir kuruş kredi verilmediğini söyledi.

Baykal'ın konuşması zaman zaman partililerin attığı sloganlarla kesildi.

 
 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs