En Sıcak Konular

Taksim'de oturamadılar

2 Kasım 2008 16:13 tsi
Taksim'de yapılması planlanan oturma eylemine izin verilmeyeceğinin açıklanmasından sonra bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevik kuvvet ekipleri meydana çıkan yollarda bekliyor..  Taksim Meydanı ve çevresi ile Galatasaray Meydanı ve Tarlabaşı Bulvarı'nda sabah saatlerinden itibaren çevik kuvvet başta olmak üzere emniyet birimlerinden çok sayıda polis, panzerler desteğinde önlem aldı. Havadan da bir polis helikopterinin bölgede görev yaptığı dikkati çekti. 

Taksim Meydanı'na çıkan yollarda da polisin önlem aldığı ve çevik kuvvet ekiplerinin bekletildiği görüldü. Bu arada, polisin önlem aldığı grubun dışında Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri üyesi kadınların oluşturduğu bir grup, saat 13.00'te Taksim Meydanı'nda yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesine ilişkin basın açıklaması yapmak istedi. Polis, Valilik izni olmadığı gerekçesiyle gruba izin vermedi.

Bunun üzerine basın mensuplarına bilgi veren Saniye Denli, açıklamayı yarın aynı yer ve saatte yapacaklarını söyledi.

Bu grup daha sonra Taksim'den ayrıldı.  

DTP ve bazı sivil toplum örgütlerinin bugün Taksim'de yapmayı planladıkları gösteri öncesinde şüpheli paket bulundu. Sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nda polis ekipleri tarafından panzerler eşliğinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu sırada Atatürk Kültür Merkezi önündeki reklam panosunun altına bırakılan 10 kiloluk bir yoğurt kovası paniğe yol açtı. Taksim'de bulunan polis ekipleri tarafından şüpheli paket güvenlik çemberine alınarak vatandaşlar uzaklaştırıldı.
Daha Ssonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri yoğurt kovasının kapağını fünye ile patlattı. Yapılan incelemelerde yoğurt kovasının içinden çöp poşetleri çıktı.

Bu arada, Taksim Meydanı'nda gitmek üzere Kasımpaşa ve Gazi Mahallesi'nde yola çıkan 2 servis minibüsü Şişane kavşağında polis tarafından durduruldu. Sürücüleri araçtan indiren çevikk kuvvet ekipleri, araçları da bağlayarak otoparka çekti. Araçtan indirilen yaklaşık 30 gösterici ise gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ajanslar



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs