En Sıcak Konular

Erdoğan DTP'li belediyeleri eleştirdi

2 Kasım 2008 14:43 tsi
Başbakan Erdoğan, DTP'li belediyeleri Kürt kökenli vatandaşları istismar ederek oy toplamakla eleştirdi. Erdoğan meseleyi çekirgeye benzetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge belediyelerinin Kürt kökenli vatandaşları istismar ettiklerini, kimlik siyaseti yaparak, oy toplamayı hedeflediklerini ifade ederek, ''Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler. Niçin? Çünkü terörle demokrasi bir arada olamaz, bunu böyle bilelim'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Hakkari Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, bölge belediyelerini eleştirerek, şunları söyledi:

''Bunların bu ülkenin ne topraklarına saygısı var, ne de buralarda yaşayan vatandaşıma saygısı var. Yok. Ve bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar ediyorlar. Bunlar kimlik siyaseti yapıyorlar, kimlik siyaseti yapmak suretiyle, etnik ayrımcılık yapmak suretiyle buradan oy toplamayı hedefliyorlar. Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler. Niçin? Çünkü terörle demokrasi bir arada olamaz, bunu böyle bilelim. Terörle özgürlük bir arada olamaz, bunu böyle bilelim.

Benim halkımın yaşam koşullarını en iyi noktaya getirmek için bu hükümet, bu dönemde önemli adımlar attı. Eğitimde sadece Hakkari'ye yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 124 trilyon, sadece eğitimde yaptığımız. Açtığımız okullar, okullardaki bilişim teknolojileri sınıfları, gönderdiğimiz bilgisayarlar... Hakkari bundan önce bilgisayar mı görmüştü? Ama bu dönemde gördü. Ta Şemdinli'de, Çukurca'da, Yüksekova'da, merkezde her yerde okullarda şimdi bilişim teknolojileri sınıfları var. Buradaki yavrularımız dünya ile konuşabiliyor, görüşebiliyor. Bu imkanları yakaladık. Bugüne kadar niye yoktu? Bugüne kadar gelen iktidarlar niçin ellerini uzatmadılar Hakkari'ye? Biz uzattık. İşte buyurun, bugün Yüksekova'da toplu açılışlar yaptık. Yüksekova'da 150 yataklı bir devlet hastanesi açtık. Aynı şekilde yine Hakkari merkezde de 150 yataklı bir devlet hastanesinin de açılışın bugün resmen yapmış olduk, hayırlı olsun.''

Başbakan Erdoğan, birlik siyasetinden sapmadıklarını, gücü milletten aldıklarını, kararlılıkla, cesaretle, samimiyetle sorunların üzerine gideceklerini söylediklerini ve gittiklerini ifade etti. Erdoğan, ''Topyekun Türkiye'nin her tarafından aldığımız destekle 3 Kasımdan itibaren 28 Mart ve 22 Temmuz'da milletimizin umudu, milletimizin göz bebeği olduğumuzu kanıtladık'' dedi.

aa



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs