En Sıcak Konular

Dikkat kontör oyununa düşmeyin!

2 Kasım 2008 11:37 tsi
Burdur'da emniyete müracaat eden bir şahıs, kendisini arayan ve savcı olduğunu belirten kişinin kontör istediğini bildirdi.

Ş.B., cep telefonundan arayan kişinin kendini 'savcı Kadir' diye tanıttığını belirterek, "Yedi yıldır Diyarbakır Dicle doğumlu bir şahsın kimliğini kullanıyorsun, terör suçu işliyorsun polisin peşinde. Bize kontör göndermen gerekiyor." dediğini ve kontör istediğini ifade etti.

Ş.B., emniyetteki ifadesinde, 40 adet Vodafone 250 kontör, 25 adet Turkcell 250 kontör, 9 adet Muhabbet Hat 250 kontör ve 4 adet Avea 250 kontör gönderdiğini beyan etti.

Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, vatandaşların, kendisini bu şekilde arayan şahıs veya şahıslara karşı uyanık olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Tanımadıkları şahısların kontör taleplerini dikkate almayarak kontör göndermemeleri gerekiyor. Eğer bir şekilde kontör göndermişlerse, gönderdikleri telefon numarasını ve mesajını silmeyerek, kontörün seri numarasını ivedi bir şekilde güvenlik birimlerimize bildirmeleri mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından önem arz etmektedir." şeklinde uyarılarda bulundu.

Emniyet güçlerine gelen şikâyetlerde dolandırıcılar tarafından en çok kullanılan bazı cümleler şöyle:

-Senin telefonunun ikizi var ve telefonun dinlemede, iki ay önce bir amirin eşi ile kötü konuşmuşsun, amirin eşi bu konuda şikâyetçi.

- Bazı önemli kişilerin eşlerini rahatsız ettiğinizi tespit ettik. Bu olayın temizlenmesi için bize kontör göndermeniz gerekiyor.

- Emniyet müdürlüğünde amirim, bazı konularda bize yardımcı olman gerekiyor. Şu an bir soruşturmadayız, şimdi en yakın büfeden kontör alarak bize yollaman gerekiyor. (Mağdura daha sonra, alacağı kontörlere ait paranın kendisine iade edileceği belirtiliyor.)

- Şu an eşim doğum yapıyor, onu hastaneye götürürken arabam ıssız bir yerde arızalandı. Kontör almaya vaktim yok bana kontör gönderebilirimsiniz. Daha sonra size borcumu ödeyeceğim ben şurada çalışıyorum.

cihan

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs