ilginç gelişme ! | " /> ilginç gelişme ! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da ilginç gelişme !

2 Kasım 2008 09:03 tsi
Ergenekon'da ilginç gelişme ! 
Veli Küçük'ün 'faili meçhul cinayetler araştırılsın' talebi kafaları karıştırdı.

Ergenekon davasının önceki gün yapılan 6. duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Örgütün üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük, kamuoyunda, müvekkilinin Kocaeli'nde görev yaptığı sürede faili meçhul cinayetlerin arttığından bahsedildiğini hatırlattı.

Avukat Küçük, söz konusu dönemde Adapazarı-Bolu-İstanbul hattında işlenen faili meçhul cinayet olup olmadığının savcılıktan sorulmasını istedi. Bunun üzerine Mahkeme, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'ndan bilgi istenmesine karar verdi. Ancak, talebin Veli Küçük'ün kızından gelmesi kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. Zaman'a açıklama yapan Zeynep Küçük, 'suçlamaların tamamının dedikodudan ibaret' olduğunu ileri sürdü.

Müvekkilinin görev yaptığı dönemde Kocaeli Jandarma Bölgesi'nde faili meçhul kalmış hiçbir cinayetin olmadığını savunan avukat Küçük, "Yargılamanın konusu bunlar değil. Hukukî hiçbir değeri yok. Ama Hendek'te işlenen cinayetle bile müvekkilim ilişkilendiriliyor." diyor. Zeynep Küçük, yapılacak araştırma sonrası müvekkili olan babasının aklanacağını düşünüyor. Ancak, Ergenekon iddianamesinde Veli Küçük'le ilgili suçlama sadece Kocaeli bölgesinde işlenen faili meçhullerle sınırlı değil. İlk olarak Küçük 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, zorla hükümeti ıskata teşebbüs' kısaca 'darbeye teşebbüs' suçlamalarının muhatabı. Ayrıca Küçük, Danıştay saldırısında da azmettirici olmakla (kasten öldürmeye azmettirme) suçlanıyor.

Faili meçhullerde JİTEM imzası

Eski Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Hüsamettin Korkutata ise Veli Küçük'ün 'şeytan üçgeni' olarak da bilinen bölgede gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerden sıyrılmasının o kadar kolay olmayacağını anlatıyor. Korkutata, "Veli Küçük gibi adamlar bu tür işlerde endirekt olarak vardırlar. Maşaları vardır, onları kullanırlar. Nasıl olsa benim üzerimde bir şey ispatlanamaz diye düşünebilirler. Ama bu cinayetler JİTEM'in işiydi. Veli Küçük de JİTEM'in kurucusu ve başı olduğunu itiraf etmiştir." dedi. Komisyon bünyesinde 'şeytan üçgeni'nde Behçet Cantürk ve Savaş Buldan cinayetlerini araştırdıklarını ifade eden Korkutata, "İkisinin de izlerinin JİTEM Komutanlığı'nın kapısında kaybolduğunu gördük. JİTEM'e gidilmiş ve kaybedilmiş. Hatta, bir bekçi ile konuşmuştuk, o da anlattı. Sonra bekçi de kayboldu. O faili meçhuller JİTEM tarafından işlendi. Veli Küçük'ün adı o zaman da vardı. Küçük hakkında şikâyet dilekçesi verdik. O dönemde JİTEM yok diyorlardı." şeklinde konuşuyor.

'Soruşturma yapılmaması çetenin varlığının delili'

Veli Küçük 19 Ağustos 1993 ile 15 Ağustos 1996 tarihleri arasında Kocaeli İl Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştı. 'Şeytan üçgeni' olarak da adlandırılan Adapazarı-Bolu-İstanbul hattında işlenen cinayetler serisi 14 Ocak 1994'te işadamı Behçet Cantürk ve şoförü Recep Kuzucu'nun polis kimliği taşıyan kişilerce öldürülmesiyle başladı. 25 Şubat 1994 tarihinde Cantürk'le ilişkisi olduğu öne sürülen avukat Yusuf Ekinci, Ankara çıkışında ölü olarak bulundu. 28 Mart 1994'te malum üçgen içerisinde iki yeni ceset daha görüldü. İstanbul Aksaray'da, oto galerisi sahibi olan Liceli Fevzi Aslan ve yeğeni Salih Aslan, yazıhanelerinde, yine polis olduklarını söyleyen kişilerce gözaltına alındı. Bir gün sonra cesetleri, Kınalı-Sakarya TEM Otoyolu'nun Hendek gişelerine yakın bölgeye atıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu balistik inceleme sonucu, Cantürk cinayetinde kullanılan silahla Fevzi ve Salih Aslan'ı öldüren silahın aynı olduğu ortaya çıktı. 3 Haziran 1994 tarihinde, Cantürk'e yakınlığı ile bilinen ve Cantürk'ün kimler tarafından öldürüldüğünü bilen Savaş Buldan, yakın arkadaşı Adnan Yıldırım ve Hacı Karay, Düzce Yığılca yakınlarında ölü olarak bulundu. 2 Mart 1995'te kaçırılan MİT elemanı Tarık Ümit de bu bölgede infaz edildi.

Eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın hazırladığı Susurluk raporundaki şu ifadeler dikkat çekici: "Uyuşturucu trafiğinde geçiş noktası olan Kocaeli'de çetelerin ortaya çıkışı, Jandarma Alay Komutanı Veli Küçük, Emniyet Müdürü Nihat Camadan ve Affan Keçeci'nin adlarının çeşitli olaylara karıştırılmış olması, yorum ve spekülasyonları artırmış, bölgenin 'şeytan üçgeni' olarak adlandırılmasına sebep olmuştur. Bölgeyle ilgili olarak kapsamlı değerlendirmelere başvurulmaması, adı çeşitli iddialara karıştırılmış görevliler hakkında tatminkâr açıklamaların ve soruşturmaların yapılmaması, çetenin varlığının en büyük delili olarak algılanmasına yol açmıştır."

zaman



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs