En Sıcak Konular

'AK Parti iktidarı suçlu mu?'

1 Kasım 2008 17:54 tsi
'AK Parti iktidarı suçlu mu?' Partisinin Van Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada ana muhalefet ve yavru muhalafete seslenen Başbakan Erdoğan polemiğe girmeyeceğini söyledi ve ekledi: "6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler, panik için

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yalan üzerine, iftira üzerine, kan üzerine kurdukları düzen altlarından kayıyor. Son günlerdeki telaşları işte bu yüzden. 6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler, panik içindeler. Ayıptır, yazıktır'' dedi.

Erdoğan, partisinin Van Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, halktan bir şey istediğini belirterek, ''Hep beraber el ele vereceğiz, omuzu omuza olacağız ve hiç çekinmeden, inançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Eğer böyle gidersek asıl o zaman terör biz aramıza giremez er veya geç kaybolur'' diye konuştu.

Dayanışmanın önemini vurgulayarak, ''Ayrımcılık bizde yok. Terör örgütü ayrımcılıktan beslenmeye çalışıyor. Bunun karşısında da dikkatli olacağız ve onlara da bu fırsatı vermeyeceğiz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti: ''Düşünebiliyor musunuz 'yolu olmayan, suyu olmayan köy bırakmayacağız' dedik. Şu anda Van'ın da tamamına yakını büyük ölçüde bitiyor, bitecek. Şimdi bunu yapan bir AK Parti iktidarı suçlu mu oldu? Yanlış mı oldu? Ama beyefendiler rahatsız oldu. Yalan üzerine, iftira üzerine, kan üzerine kurdukları düzen altlarından kayıyor. Son günlerdeki telaşları işte bu yüzden. 6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler, panik içindeler. Ayıptır, yazıktır. Bu çocukları adeta kendi oyunlarına kendi o sinsi planlarına alet etmek istiyorlar.

Türkiye demokratikleşiyor, bunların telaşı artıyor. Türkiye insan hakları noktasında standartlarını yükseltiyor, bunların telaşı artıyor. Türkiye AB'ye doğru kararlı adımlarla ilerliyor bunların telaşı yükseliyor. Türkiye ilerliyor, kalkınıyor, kronik sorunlarını çözüyor bunların telaşı, paniği had safhaya ulaşıyor. Teröre rağmen, terörün yaşattığı olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi daha ileri noktaya taşımaya devam edeceğiz.

Herkes emin olsun, ümitvar olsun, huzur içinde olsun. Güven ve istikrar ortamını sonuna kadar koruyacağız. Demokratik değişim ve dönüşüm sürecini sonuna kadar sürdüreceğiz. Hak ve hukuku geliştirme mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz.''

''POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM''

Erdoğan, konuşmasında muhalefet partileriyle ilgili olarak, ''Ana muhalefetine de yavru muhalefetine ne derlerse desinler cevap vermeyeceğim, seçime kadar cevabım yok. Onlarla polemiğe girmeyeceğim. Seçim meydanlarında da gerekirse cevap vereceğim'' dedi.

Terörle gerilimi tırmandırmaya çalışanlara rağmen, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Tunceli, Van, Muş, Siirt gibi tüm bölge illerini, Türkiye'nin 81 vilayetini huzura istikrara refaha kavuşturma mücadelesine ısrarla devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, milletten aldıkları güçle demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlükten en ufak bir sapma yapmadan yollarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, 6 yıllık dönemde elde ettikleri başarıların altında AK Parti'nin toplumu kucaklama anlayışının yattığını belirterek, şöyle devam etti: ''Bizler Türkiye'nin 81 vilayetini dolaşırken, bakıyorsunuz birileri Ankara'dan dışarı çıkamıyor. Birileri de Sivas'tan öte geçemiyor. Diyoruz ki siyaset Türkiye'de sadece Ankara'da yapılmaz veya siyaset sadece Türkiye'nin Sivas'tan batısında, o tarafta yapılmaz. 81 vilayetin tamamında yapılır, gelin siyaseti 81 vilayetin tamamında hep beraber yapalım. Niye buralarda yoksunuz? Buralar Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları. Niçin buralarda yoksunuz?

6 yıllık dönemde biz il ili dolaştık. Ben Başbakanlıktan önceki dönemde geldiğim sayıyı bilmiyorum ama Başbakanlık döneminde 5 kez Van'a geldim. Yine gelmeye devam edeceğim. İşte AK Parti'nin farkı burada yatıyor, Türkiyemizi bu güzel ülkemizi, adeta bir gök kuşağı gibi dolanmış, yedi bölgesiyle kalkındıracağız.''

Konuşması sırasında, partili kadınların tezahüratları üzerine, ''Hanımlar gençleri geçtiniz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ''Merkez ilçe yönetimine burada bir tarizde bulunuyorum. Ben biraz açık konuşmayı severim. Delegelerin içinde niçin bayan yok diye merak ettim. Yoksa var da ben mi göremiyorum? 400 delegede 5 yok demektir. Merkez ilçe yönetimine diyorum ki çok ciddi bir yanlış yaptınız. Böyle bir şey olamaz bu çok ciddi bir yanlış. Biz kota mota uygulamıyoruz, bu bir yarıştır diyoruz. Ama bu yarışı engelli yarışına dönüştürürseniz o yönetimin bizim gözümüzde değeri olmaz.''

AK Parti anlayışının 70 milyonu hiçbir ayrıma tabii tutmaksızın kucaklayacak bir anlayış olduğunu ifade eden Erdoğan, bunu hiçbir partinin yapmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Biz böyle yaklaştığımız için 81 vilayetin 80'i bize milletvekili verdi. Türkiye'de AK Parti'den başka 81 vilayetin 80'inde milletvekili çıkaran parti var mı? Yok. Niye yok? Bunların Sivas'ın doğusuna geçeni adeta yok gibi, Doğuda da bunların milletvekili yok denecek kadar azdır, onu da söyleyeyim. Sebebi basit. Çünkü bunlar seçimden seçime... O da planlar programlar ona göre yapılır, şöyle bir geçerken uğrarlarsa uğrarlar, başka türlü uğramazlar'' diye konuştu.

Sürecek...

aa



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs