En Sıcak Konular

Doğalgaz zammı bugünden itibaren aynen yansıtıldı

1 Kasım 2008 17:48 tsi
İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, BOTAŞ'ın yaptığı fiyat ayarlamasının bugünden geçerli olmak üzere İstanbul'da tüketiciye “aynen” yansıtıldığını bildirdi.

Bilal Aslan, BOTAŞ'ın konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 22.50, sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 22 oranında yaptığı zammın bugün resmi olarak kendilerine bildirildiğini belirterek, İstanbul'da doğal gaz fiyatlarına aynı oranda zam geldiğini söyledi.

İGDAŞ'ın her ay fiyat ayarlaması yaptığını, kar marjlarının her ay enflasyon oranında artırıldığını hatırlatan Aslan, kar marjı ayarlamasının müşterinin hissetmeyeceği kadar düşük olduğunu savundu.

Aslan, şunları kaydetti:
“BOTAŞ'ın yapmış olduğu bu fiyat ayarlaması, bugünden geçerli olmak üzere müşterilere aynen yansıtıldı. Tabii bu her ay yapılan ayarlamanın dışında bir şey. Diğerleri hissedilmiyordu, ama bu hissedilecek. Çünkü bizim kar marjımız sabit zaten. O nedenle kendi kar marjımızdan finanse etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla BOTAŞ'ın yaptığı zammı aynen fiyatlara yansıtıyoruz mecburen. Yani BOTAŞ'ın konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 22.50, sanayide kullanılan doğal gaza da yüzde 22 oranında yaptığı zam, İstanbul'da da bugünden itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya konuldu.”
Aslan, doğalgaz ve elektriğe uzun zaman zam yapılmadığına dikkati çekerek, “Zannediyorum BOTAŞ'ın bu son zammı, daha önce yapılmayan zamların birikmesinin bir sonucu” dedi.

Bu yakıtın ithal olduğunu ve dolarla alındığını vurgulayan Aslan, BOTAŞ'ın bu zammı daha fazla kar etmek için değil, tedarikçinin fiyat ayarlamasından dolayı yaptığını öne sürdü.
 
 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs