En Sıcak Konular

İngiliz kiliseleri seküler alan olacak!

1 Kasım 2008 17:16 tsi
İngiliz kiliseleri seküler alan olacak! İngiltere kültür bakanı, müdavimi azalan kiliselerin laik amaçlı yerler haline dönüştürülmesini istedi.

İngiltere'de kiliseye gidenlerin sayısının azalmaya devam etmesi üzerine İngiltere Kültür Bakanı Andy Burnham, az kişinin geldiği kiliselerin halka daha iyi hizmet için spor salonları ve lokantalara dönüştürülmesini teklif etti.

The Independent gazetesinin haberine göre, Burnham, "Toplumun bir müze parçasına ihtiyacı yok. Onların buluşacakları bir yere ihtiyacı var. Onların bir spor salonuna, bir sağlık merkezine, halkın eğitileceği veya inaçların öğrenileceği bir yere ihtiyacı var" dedi.

Az kişinin gittiği kiliselerin spor salonları ve lokantalar gibi laik yerler haline dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Kültür Bakanı Burnham, "Yerel toplumun desteği ile yeni amaçlar edinmeliyiz. Kilise mirasımıza laik ilgiyi arttırmalıyız. Çok kimsenin devam ettiği kiliselere dokunulmamalı. Kiliselerimizi muhafaza etmeliyiz" şeklinde konuştu.

42 milyon Hıristiyanın yaşadığı İngiltere'de 47 binden fazla kilise var. İngilitere nüfusunun yüzde 70'ten fazlasını Hıristiyanlar meydana getiriyor.

Christian Research tarafından 2005'te yapılan bir çalışmaya göre, önümüzdeki 30 yıl içinde pazar günleri kiliselere gidenlerin sayısı üçte iki azalacak. The Future of The Church adlı kuruluşun çalışmasına göre ise, çok fazla kişinin gitmediği 18 bin kilise kapatılmak zorunda kalacak.

Yakın zaman içinde bazı kiliselerin laik yerlere dönüştürüldüğünü söyleyen Burnham, Liverpool'da St Peter Kilisesi'nin 2005'te bir restoranta dönüştürüldüğünü belirterek "Annem St Peter Kilisesi'ne en son 40 yıl önce gittiğini itiraf etti" dedi.

Kültür Bakanı, kiliselerin laik yerlere dönüştürülmesinin bir çok insanı rahatsız edeceğini fakat başka çarelerinin olmadığını söyledi.

dünya bülteni

 



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs