En Sıcak Konular

TRT Çocuk yayında!

1 Kasım 2008 17:12 tsi
TRT'nin çocuk kanalı ''TRT Çocuk'', yayın hayatına başladı.

İsmini düzenlenen anketle çocuklardan alan yeni televizyon, 07.00-21.00 saatleri arasında TRT4 frekansı üzerinden yayın yapacak. ''Kanalın ismini çocuklara koydurduk. Logoyu çocuklara seçtirdik. Dolayısıyla bu kanal çocukların kanalı." diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, göreve geldiğinden bu yana en fazla üzerinde durduğu projenin TRT Çocuk olduğunu kaydetti.
Yaklaşık bir haftadır deneme yayını yapan TRT Çocuk'un, yayına başlaması, kanalın yönetim kurulu üyeleri, çalışanları ve birçok davetlinin katıldığı bir törenle kutlandı. TRT Ulus Kuruçeşme Stüdyolarının bahçesinde yapılan kokteyle, TRT Genel Müdürü Şahin, Türk Telekom Genel Müdür Paul Doany, TRT Çocuk Genel Koordinatörü Can Soysal ile birlikte başta çocuklar olmak üzere birçok davetli katıldı.

TRT Çocuk'un yerli yapımlara ağırlık veren yanıyla diğer çocuk kanallarından ayrıldığını ifade eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kanalın gündüz kuşağında 0-14 yaş grubuna, akşam kuşağında 15-24 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik olacağını belirtti. Kanalda ilk başta yüzde 40 yerli programların yayınlanacağını aktaran Şahin bu oranı kısa zamanda arttırmayı hedeflediklerini aktardı. Şahin, TRT yönetimi olarak, bu projeyi çok önemsediklerini vurguladı.

Şahin, ayrıca günlük 14 saatin ardından TRT 4 frekansında gelen talep üzerine, müzik ve belgesel yayını yapacaklarını sözlerine ekledi.

"DENEYİMLİ YAZAR ÇİZER VE PEDAGOGLAR EKİBE KATILIYOR"

Karasal yayınla Türkiye'nin her yerine ulaşan yerli ilk çocuk televizyonu olan kanalın Genel Koordinatörü Can Soysal ise, farklı yaş gruplarına hitap eden programlar hazırladıklarını ifade etti. Çocukların eğitimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Soysal, özellikle çocukların kendilerini ifade etmelerine, kendilerine güvenmelerini arttıracak yerli yapımlar üzerinde durduklarını söyledi. Gerçek bir çocuk kanalı olmaya aday olduklarını dile getiren Soysal, ailelerin de izleyebileceği dramalar da yayınlayacaklarını kaydetti.


TRT ÇOCUK DERGİSİ VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ GELİYOR

TRT'nin çocuk yayınlarında çalışan deneyimli bir ekibinin hali hazırda bulunduğunu, bu ekiple yola çıktıklarını anlatan Soysal, Türkiye'de alanında tanınan yazar,çizer, danışman ve pedagogları yavaş yavaş ekibe eklediklerini ifade etti. Soysal, "Yakın zamanda proje içinde TRT Çocuk'un bir dergisi de olacak. Sosyal sorumluluk projeleriyle programları birleştireceğiz." diye konuştu. 

cihan
 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs