En Sıcak Konular

Yeşil kart iptalinde geri adım

1 Kasım 2008 16:59 tsi
İzinsiz gösterilerde çocukların kullanılmasını engellemek için 'ailelerinin yeşil kartlarını iptal etme kararı' alan Adana Valisi İlhan Atış geri adım attı.

Zaman'ın haberine göre, izinsiz gösterilerde çocukların kullanılmasını engellemek için 'ailelerinin yeşil kartlarını iptal etme ve kömür yardımı yapmama kararı' alan Adana Valisi İlhan Atış geri adım attı.


Valilik olarak başlattıkları çalışmanın kamuoyundan gerekli desteği görmediğini ifade eden Vali Atış, sorunun çözümü için farklı yollara başvuracaklarını söyledi.


Medyada yayınlanan 'Çocukları gösteriye katılan ailenin yeşil kartı iptal edilecek' başlıklı haber, toplumun çeşitli kesimlerinde farklı yorumlara sebep olmuştu. Özellikle DTP ve İHD kararı ağır bir dille eleştirmişti. Bazı aydınlar ise 'insan haklarına vereceği zarar sebebiyle' uygulamaya karşı çıkmıştı.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de önceki akşam yaptığı açıklamada Adana Valiliği'nin kararını hükümet olarak desteklemediklerini söylemişti.


Adana Valisi İlhan Atış, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu girişimde amaçlarının 'korkutmak ya da tehdit etmek değil, çocukları topluma kazandırmak' olduğunu hatırlattı.


Açıklamalarının ardından 'nelerin doğru, nelerin yanlış' olduğunun ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Atış, şöyle konuştu: "Amacımız çocuklarımızı korumak, çocuklarımıza ailelerin sahip çıkmasını sağlamak. Mademki yeşil kart veya kömür yardımlarının kesilmesi uygulaması yanlış bulunuyor, Milli Eğitim Bakanı'mızın da bu konuda açıklaması var, o zaman biz başka yollar buluruz. Vali yardımcımız Turgut Serimer'e talimat verdim, ilk olarak mahalle muhtarları ile toplantı yapacağız. Sonra o yerlerin okul müdürleri, rehber öğretmenleri, arkasından din görevlileri ile daha sonra da ailelerle toplantılar yapacağız. Ailelerimizin baskı altında kalarak çocuklarını böyle yerlere gönderdikleri gerçeğini kabul ediyorsak, ailelerimizin yanında olacağız."


Hakkari Valiliği de, son günlerde yaşanan olayların ardından öğrenci ve velilere hitaben mektup hazırladı.


Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, okul müdürleri ile okul aile birliği başkanları tarafından öğrenci ve velilere dağıtılacak mektupların içeriğinde, ailelerin çocuklarına sahip çıkması ve öğrencilerin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması yönünde uyarıcı ifadelerin yer aldığını kaydetti. Son günlerde kentte yaşanan olaylarda özellikle çocukların ön planda olduğuna dikkati çeken Nasuhbeyoğlu, mektupları, öğrencileri yasadışı eylem ve gösterilerden uzak tutmak amacıyla hazırladıklarını bildirdi. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Bu mektuplardan eğer ki bir sonuç çıkmazsa ve çocuklar yine eylemlere katılırsa, birtakım haklardan mahrum kalabilirler. Ancak bu, onlara yaptığımız yardımlar kesilir şeklinde anlaşılmamalıdır. Çünkü kırdıkları camlardan veya zarar verdikleri başka nesnelerden dolayı haklarında yasal işlem yapılabilir." dedi.

 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs