En Sıcak Konular

Azerbaycan'dan TRT'ye ambargo!

1 Kasım 2008 16:31 tsi
Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sı aldığı süpriz bir kararla yılbaşından itibaren TRT'nin karasal yayınını durduruyor.

AZERBAYCAN'da, yılbaşından itibaren yayın yapan yabancı radyoların yayını durdurulacak. TRT de yayın anlaşma süresinin bittiği 1 Ocak 2009 'dan itibaren Azerbaycan'da karasal yayın yapamayacak.

Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sının Başkanı Nuşirevan Muharremli, başkent Bakü'de yaptığı açıklamada önümüzdeki yıldan itibaren `Amerika'nın Sesi', `Radio Liberty (Özgürlük)' ve `BBC' radyo istasyonlarının ülkede ancak uydu, kablo ve internet vasıtasıyla izlenebileceğini söyledi.

Muharremli, "Milli frekanslar, yalnızca milli yayınlara aittir. Bu dünya pratiğinde de böyledir" dedi. TRT ile yapılan yayın anlaşmasının da 2009 Ocak ayında sona ereceğini belirten Muharremli, bu kanalın da Azerbaycan topraklarında yayınının durdurulacağını belirtti. Nuşirevan Muharremli, yayının sürdürülebilmesi için TRT yönetimiyle yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi.

TRT, Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sı ile ilk lisans anlaşmasını 10 yıllığına 8 Aralık 1995'te yaptı. Bu yıl 25 Ocak'ta TİKA ve Azerbaycan Haberleşme Bakanlığı'nın da imzaladığı hükümetler arası anlaşmayla karasal yayın lisansı için aldığı süreyi 10 yıl daha uzattı.

Ancak lisans anlaşmasından ayrı olarak yapılan yayın anlaşması 1 yıllık bir süreyi kapsıyordu. Bu anlaşmalara göre TRT, Azerbaycan'da karasal yayın yapmak için ülkenin değişik bölgelerinde 10 verici istasyonu kurabiliyor.

TRT, Azerbaycan'dan haftalık ve aylık olmak üzere TRT-Türk ve TRT-İNT Televizyonları için `Kafkaslardan Esen Yeller' ve `Hayat Akarken' adlı haber programlarının yanısıra, zaman zaman da canlı yayınlar yapıyor.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs