En Sıcak Konular

'Küresel ısınma ve küresel kriz atbaşı'

1 Kasım 2008 16:28 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ciddi tedbirler alınırsa Türkiye'nin küresel ekonomik krizden daha da güçlenerek çıkabileceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, Afyohkarahisar'da Garden Kale Otel'de AK Parti Gençlik Kolları İl Yönetimi tarafından verilen kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Eroğlu'na, küresel ısınma ve ekonomik krizle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Ekonomik krize kadar küresel ısınma öndeydi. Ancak ekonomik kriz çıkınca şu anda iki kriz atbaşı gidiyor." dedi.

Bu düşüncesini bazı yabancıların da İstanbul'da toplantıda teyit ettiğini ifade eden Eroğlu, "Ciddi tedbirler alınırsa Türkiye bu küresel ekonomik krizden daha da güçlenerek çıkabilir. Ekonomiden sorumlu bakanlarımız da her hafta Başbakanımızın başkanlığında toplanarak tedbir alıyor. Tabii ki her krizden mutlaka etkilenme olur, hiç etkilenmedik dersek doğru söylememiş oluruz. Ama ben şunu iddia ediyorum ki Türkiye bundan en az etkilenecektir. Suni bir etkilenme görüldü. Bazı gazetelerde maalesef heyecana veya endişeye sevk eden yazılar çıkınca millet dolara hücum etti birtakım şeyler oldu. Dolardan borçlu olanlar 'aman piyasadan dolar alayım da borçlarımı kapatayım' telaşına girdi ve bir miktar fırladı ama şimdi yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. 1.5 altına düştü." diye konuştu.

'Sağlam bir şekilde tedbirleri alır, böyle çeşitli haberlerden dolayı etkilenmeyip sağlam şekilde ayaklarımız yere basarsa küresel ekonomik krizden fazla etkilenmeyiz, en az hasarla atlatırız." görüşünü dile getiren Eroğlu, "Belki de daha da iyi yönetilirsek, tabii yönetmek sadece hükümetimizi değil sanayicilerimizi, işadamlarımızı da ilgilendiriyor, birlik ve beraberlik içinde buna karşı koyarsak, yabancı uzmanların da söylediği gibi belki bu küresel ekonomik krizden Türkiye daha güçlü çıkabilir." yorumunda bulundu.

Bakan Eroğlu daha sonra Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. 

cihan
 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs