En Sıcak Konular

Ak Parti'den aday olmanın şartları

1 Kasım 2008 15:21 tsi
Yerel seçim takvimi yaklaşırken AKP, seçimlerde aday göstereceği kişilerde bulunması gereken nitelikleri açıkladı. İşte AKP'nin aday kriterleri...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerdeki adaylarda, başta demokrasi kültürüne sahip olması, az kaynakla çok iş yapabilmesi, yetkiyi paylaşan, kentin yaşam kalitesini yükseltecek ve hesap verebilir olmasına dikkat edeceklerini belirtti.

Tanrıverdi, partinin Türkiye Bülteni isimli yayın organına yaptığı açıklamada, seçimi kazanacak adayla seçime gidileceği yaklaşımının yerine, halkın, kentlerin kazanacağı adayla seçime gireceklerini vurgulayarak, "Seçimi kazanacak adayla seçime girebiliriz, seçimi de kazanabiliriz. Ancak bunun neticesinde halkımız ve beldemiz kaybedecekse yanlış yapıyorsunuz demektir. Belediye başkanının seçilmesinden daha önemlisi, seçimden sonraki hizmet sürecidir. İşte bu süreçte başarılı olacak adayı belirleme gibi bir görev sorumluluğumuz var. AK Parti'nin oturmuş ve halk nezdinde de genel kabul görmüş bir seçim stratejisi ve aday belirleme süreci vardır. Adayın iyi bir görüntü vermesinin, güven telkin etmesinin yanında dürüst, liyakatlı, insanlara hizmet etmeyi seven, misyon ve vizyon sahibi, başarılı yöneticilik geçmişinin olması ve üretken olması gibi özelliklere sahip olması gerekir." ifadesini kullandı.

En çok belediyeyi kazanmak için efor sarf etmediklerini kaydeden Tanrıverdi, "Bizim derdimiz seçim kazanmak değil, insanımıza layık olduğu hizmeti sunabilmektir, gelecek nesillerdir. Halkımızın derdiyle hemhal olmaktır. " dedi.
Tanrıverdi, bir belediye başkanının başarısının en önemli kriterinin halkın memnuniyeti veya hoşnutsuzluğu olduğuna işaret ederek, "Halkımıza sunulan hizmetler ve beldenin gelişimi pozitif yönde ise belediye başkanı başarılıdır diyebiliriz; durağan veya negatif ise belediye başkanı başarısızdır diyebiliriz." görüşünü savundu.

Tanrıverdi, yerel seçimlerde adayların belirlenmesi esnasında kadınlara ve gençlere yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasına gerek kalmayacak şekilde kadınlardan ve gençlerden adayların olacağını ifade etti.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs