En Sıcak Konular

Anayasa'yı tamir atölyesi kurdular

1 Kasım 2008 15:10 tsi
Anayasa'yı tamir atölyesi kurdular Genç Siviller, 12 Eylül 1982 Anayasası'na karşı başlattıkları kampanyayı duyurmak için Konya'da Anayasa'yı tamir için atölye kurdu. Bakın atölyede ne yapılıyor?

Türkiye'nin içinde bulunduğu birçok sıkıntının sebebinin 82 Anayasası olduğunu ileri süren Genç Siviller, ülkenin hala darbecilerin hazırladığı yasa ile yönetildiğine vurgu yapıyor. Öte yandan 7 Kasım'da 40 ilde 82 Anayasasını referanduma sunmaya hazırlanan Genç Siviller, vatandaşlardan bu konuda destek bekliyor.
Darbelere karşı yaptıkları eylemlerle adını duyuran Genç Siviller Hareketi, bu sefer de Anayasa Tamir Atölyesi açtı. Konya Zafer Alanı İl Sağlık Müdürlüğü karşısına kurulan atölyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 12 Eylül darbesine göndermede bulunan genç siviller, darbelere zemin hazırlayan 82 anayasasının değiştirilmesi için vatandaşlardan destek istiyor. Atölyeyi ziyaret eden binlerce vatandaş ise anayasada değişmesini istediği maddeleri yazılı olarak talep ediyor. Genç Siviller, bugün Türkiye'nin en önemli meselelerinin çözülememesinin nedenini mevcut anayasaya bağlıyor. Genç Siviller adına yapılan açıklamada, "12 Eylül 1980 yılında yapılan darbe hala devam ediyor. Bugüne kadar birçok değişiklik yapılsa da bu anayasa hala darbe anayasasıdır. Devleti kutsallaştıran, özgürlükleri ve farklılıkları tehdit gören bu anayasa sorunların temel kaynağıdır. Bugün başörtüsü sorunu çözülemiyorsa, Ergenekon diye bir bela başımızdaysa bunun sebebi 82 Anayasasıdır." denildi.

Konya Şubesi Başkanı Mustafa Ekinci, Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerin de katkılarıyla Anayasa hakkında madde madde görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Anayasa'nın değiştirilebilir maddelerine "tamir edilebilir" mührü bastıklarını söyleyen Başkan Ekinci, "Değiştirilmesi mümkün olmayan maddelere de "tamir edilemez" mührü basıyoruz. Ayrıca arkadaşlar duvarlara görüşlerini yazıp asabiliyorlar." dedi. Ülkede emeği olan kişilerin karar verebilmesi gerektiğine vurgu yapan Mustafa Ekinci, "Kampanyalarımız çerçevesinde bir de internet sitesi kurduk. Vatandaşlar buradan bizi takip edebilirler. Buraya herkesi 'hayır' demeye davet ediyoruz. 7 Kasım tarihinde de 1982 Anayasası'nı 40 ilde referanduma sunacağız." diye konuştu. 

cihan
 



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs