En Sıcak Konular

AK Parti il binasına bombalı saldırı!

1 Kasım 2008 14:52 tsi
AK Parti il binasına bombalı saldırı! AK Parti İl Binası önünde bomba patladı. 3 yaralı var...

AK Parti Hakkari İl Binası önünde bomba patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre iki kişi yaralandı...    

Alınan bilgiye göre, Namık Erdoğan Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yaralıların, çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Van'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden göstericiler, Sıhke Caddesi üzerinde park halinde bulunan 5 otomobil ile bir itfaiye aracını ateşe verdi.  
Alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı önünde toplanan kalabalıktan bir grup, Küçük Cami civarında polise taş ve molotfkokteylle saldırdı.

Saldırının ardından ara sokaklara ve Başbakan Erdoğan'ın programının yapılacağı Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkisine dağılan göstericiler, eylemlerine burada devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tören alanında konuşma yaptığı sırada, bir grup gösterici, teröristbaşı lehine slogan atarak, caddedeki kaldırım taşlarını söktü.

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, göstericileri ikna etmeye çalışırken, göstericiler Kesmez'e ve polise taşlarla saldırdı. Emniyet Müdürü Kesmez, korumalarının yardımıyla bir iş yerine sığınırken, polis, göstericileri havaya ateş ederek dağıttı.

Olaylarda, çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, caddeden geçen bir kişi de göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahaleden sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ara sokaklarda eylemlerine devam eden göstericiler Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun 200 metre aşağısındaki Sıhke Caddesinde park halinde bulunan 5 otomobili ateşe vererek, iş yerlerini taşladı.

Otomobilleri ters çeviren ve molotofkokteyli atarak yakan göstericiler, yanan araçları söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracını da sürücüsünü araçtan indirdikten sonra yaktı.

Polisin müdahalesi üzerine dağılan göstericiler, eylemlerine ara sokaklarda devam ederken, yanan araçlar polisler tarafından söndürüldü.

POLİS MEMURUNUN BURNU KIRILDI

Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto ederek, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Olaylarda bir polis memurunun burnu kırıldı.

Yüzbaşıoğlu sokakta bulunan DTP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahında güvenlik önlemi alan polislere taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. Özellikle yüzleri peçeli çocuklardan oluşan göstericiler, daha sonra iki gruba ayrılarak ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü. Göstericilerden bir grubun Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek bölücü başı lehine slogan attıkları ve kaldırım taşlarını söktükleri görüldü.

Göstericilerin attığı taşlardan birinin isabet ettiği bir polis memurunun burnu kırıldı. Yaralanan polis arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaylar sırasında Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, olay yerine gelerek DTP'li yetkililerle görüştü.

Olaylardan sonra bir açıklama yapan DTP il Başkan Yardımcısı Ümit Keser, Başbakan'ın Van'a gelişi protesto etmek amacıyla DTP parti binası önünde toplandıklarını, ancak polisin parti binasının etrafını kuşatması nedeniyle basın açıklaması yapamadıklarını ve açıklamaya engel olan polisleri de protesto ettiklerini ileri sürdü.

Keser, halkın kendi inisiyatifi ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı protesto ettiğini ve bu konuda herkesin serbest olduğunu iddia etti.

Göstericiler arasında DTP Van Miletvekili Özdal Üçer'in da göstericiler arasında bulunduğu ve DTP binası çevresindeki iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi.

YARALI SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Van'da, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan olaylarda 8'i polis, 5'i gösterici toplam 13 kişi yaralandı. Olaylardan sonra polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Gösteriler sırasında 4'ü yakılmak suretiyle 6 araca zarar verildi. Çok sayıda işyerinin camları kırıldı. 

cihan 

 

 



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,215 µs