ABD'de bir banka daha battı! | " /> ABD'de bir banka daha battı! | "/>

En Sıcak Konular

ABD'de bir banka daha battı!

1 Kasım 2008 14:04 tsi
ABD'de bir banka daha battı! ABD'nin Florida eyaletinde bir banka kapandı. Bu yıl kapanan 17'inci banka oldu. İşte o dev banka...

Federal Mevduat Sigorta Fonu'nun (FDIC), el koyduğu bankanın 17 Ekim itibariyle 287 milyon dolar varlığı ve 254 milyon dolar mevduatı bulunuyor.
FDIC'in yaptığı açıklamada, bankanın mevduatlarının, Michigan eyaletinin Grand Rapids kentindeki Fifth Third Bank'a devredileceğini, Freedom Bank'ta
mevduatları bulunanların fonun garantisi altındaki hesaplarından yararlanabileceği belirtildi.

Fifth Third Bank, Freedom Bank'ın mevduatlarının yanı sıra 36 milyon dolar değerindeki varlıklarının sahibi olacak. Bankanın diğer 251 milyon dolar tutarındaki varlıkları ise FDIC'in denetiminde kalacak.

FDIC, Freedom Bank'ın fona maliyetinin 80 ila 100 milyon dolar olacağını tahmin etti.
Geçen yıl üç bankanın battığı ABD'de, bu yıl şimdiye kadar 17 banka battı. Konut fiyatlarının düşmesinin, tutsat (mortgage) kredileri nedeniyle konutlara hacizlerin artmasının ve sıkı kredi koşullarının küçük büyük birçok bankayı hırpalaması yüzünden başka bankaların da iflas etmesi bekleniyor.
FDIC eylül ayında ülkenin en büyük bankalarından Washington Mutual'a el koymuş, varlıklarını 1,9 milyar dolara JP Morgan Chase almıştı. Bankaya el konulduğunda varlıkları 307 milyar dolar ve mevduatı 188 milyar dolardı. FDIC'ın temmuz ayında el koyduğu IndyMac Bank'ın varlıkları da 32 milyar dolardı.
FDIC, 8,9 milyar doları IndyMac Bank'tan kaynaklı olmak üzere fonun, 2013 yılına kadar kaybının yaklaşık 40 milyar doları bulabileceğini tahmin ediyor.
FDIC, bankaların birbirine kredi vermesinin önündeki engelleri kaldırma çabaları çerçevesinde bankaların borçları ve mevduat hesaplarına yaklaşık 2 trilyon dolar garanti verebileceği belirtiliyor.

FDIC Başkanı Sheila Bair, ABD'de ilk çeyrekte 90 olan sorunlu banka sayısının ikinci çeyrekte 117'ye çıktığını, bunun son 5 yıldaki en yüksek seviye olduğunu açıklamıştı.
 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs