DTP yine sokakları karıştırdı | " /> DTP yine sokakları karıştırdı | "/>

En Sıcak Konular

DTP yine sokakları karıştırdı

1 Kasım 2008 13:14 tsi
DTP yine sokakları karıştırdı Van bugün tanıdık olaylara sahne oluyor. Başbakan Erdoğan’ı şehirde sadece halk değil, Erdoğan’ı protesto etmek isteyen DTP’liler bekliyor. Erdoğan şehre gelirken Van karışıyor. İşte o bildik görüntüler…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün özel uçak ATA ile Van'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı Ferit Melen Havaalanı'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak ve Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay eşlik ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin merkez ilçe kongresine katılıp, çeşitli açılışlar yapmak için geldiği Van'da DTP'liler protesto gösterisinde bulundu. Polis, kendilerine taş atan göstericileri dağıtmak için havaya ateş açarken, biber gazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler polisle çatıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek isteyen DTP'liler saat 10.00'dan itibaren Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP il binası önünde toplandı. DTP Van Milletvekili Özdal Uçer, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek parti binasında bulunurken yaklaşık 150 kişi parti önünde toplandı. Van Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, DTP önüne giderek burada parti yönetcileriyle görüşüp sakin olmalarını istedi. Toplanan grubu dağıtmaya güçleri olduğunu ancak kimsenin zarar görmesini istemediklerini söyleyen Kesmez, yasadışı bir grişimde bulunulmamasını istedi.

Ancak, parti yönetcileri de seslerini duyurmak istediklerini söyledi. Parti binasının bulunduğu bölgede esnafların kepenklerini kapattıkları gözlenirken, saat 11.30 sıralarında Cumuhriyet Caddesi'nin arka sokaklarında toplanan iki ayrı grup, Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. 
Polisin 'dağılın' uyarısına göstericiler kaldırımlardan söktükleri taşları polise attı. Bunun üzerine polis, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açarak, biber gazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericilern, polisle çatışmasını sürdürdürdüğü sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı Van Ferit Melen Havaalanı'na iniş yaptı.  Polis, DTP'nin bulunduğu sokağı abluka altına alınırken, ara sokaklara kaçan göstericileri yakalamak için polis çalışmasını sürdürüyor.

DTP hazırlık yaptı

Öte yandan daha önce Diyarbakır ve Tunceli’de olduğu gibi DTP Erdoğan’ın gelişini protesto için hazırlık yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için DTP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokakta toplanan grup, sloganlar atarak gerginliği tırmandırdı. Emniyet müdürünün ısrarlarına karşın kalabalıktan çıkan bir grup dağılmayacaklarını belirtti. Grubun ön sıralarında, yüzlerini bez parçalarıyla örten çocukların yer alması dikkat çekti. Bazı gençler, kaldırım taşlarını sökerek grubun önüne yığdı. Polis, grubu uzaktan izlemeye aldı. Polis helikopterinin sürekli şehrin üzerinde tur atması dikkat çekti.

DTP Van'da kepenk kapattırdı

Diğer yandan DTP yine diğer şehirlerde yaptığı bir uygulamayı Van’da da sürdürdü. DTP’nin baskısıyla kentte Erdoğan’ın konuşma yapacağı bölgede kimi iş yerleri kepenk kapattı. Gelişmeleri endişeyle izleyen esnafların bazıları da kepenkleri yarıya kadar kaldırdığı görüldü.

Polis’e taşlı saldırı

Bu arada göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu. Aşırı saldırılara maruz kalan polisler havaya ateş açıp gaz bombası kullanınca göstericiler ara sokaklara kaçtı. Bu arada DTP'liler, basın açıklaması yapmaktan vazgeçti.

iyibilgi.com



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs