En Sıcak Konular

Doğan, Euro Star vurgununu yalanladı

1 Kasım 2008 13:08 tsi
Doğan TV, Euro Star vurgunu haberleriyle ilgili açıklama yaparak, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, bu haberlerin Deniz feneri olayından sonra başladığı belirtildi.

"Euro Star Televizyonu'nda düzenlenen 'Avrupa Starını Arıyor'la, katılımcılardan toplanan 6,5 milyon Euro'yu bulan paraların Doğan Grubu tarafından tahsil edildiği halde iade edilmediğine" dair haberlerle ilgili Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, şu açıklamayı gönderdi.


Kanal 7, Ülke TV ve Yeni Şafak'ta Euro Star Yalanı

SON günlerde Kanal 7 Televizyonu ile aynı gruba bağlı Ülke TV ve Yeni Şafak Gazetesi'nde Euro Star Televizyonu'nda düzenlenen 'Avrupa Starını Arıyor' adlı programla, katılımcılardan para toplandığı, 6,5 milyon Euro'yu bulan paraların Doğan Grubu tarafından tahsil edildiği halde iade edilmediğini öne sürerek iftira kampanyası düzenlendi.

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, daha önce 'Avrupa Starını Arıyor' isimli yarışmayı düzenleyen Ferman Yaramış'ın hiçbir onay almadan katılımcılardan 400'er Euro para topladığı belirlenince kamuoyuna açıklamalar yapılarak projenin durdurulduğunu, bu kişiden para topladığı kişilerin listesinin istendiği, bankaya para yatıran kişilere Doğan Grubu'nun ödeme yaptığını açıkladı. Saygı, Ferman Yaramış'ın, sahtecilik ve dolandırıcılık işine Kanal 7, Ülke TV ve Yeni Şafak'ı da alet ettiğini, buna alet olan 2 kanal ile gazete hakkında hukuki müracaatların yapılacağını bildirdi.

DENİZ FENERİ DAVASI ARDINDAN KAMPANYA

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, 'Deniz Feneri' davasını kamuoyuna aktaran Doğan Grubu medyasına karşı saldırı, iftira ve yalan haber kampanyasına başlayan Kanal 7, Ülke TV kanalları ile ve Yeni Şafak gazetesinin bu iftira kampanyası hiçbir yönüyle gerçeği yansıtmadığını söyledi. Saygı, "Ferman Yaramış'ın sahibi olduğu Ferman Ajans kanalıyla yarışmaya katılanlardan para toplayarak bir vurgun yapmaya çalıştığı öğrenilince, program hazırlıkları derhal durdurulmuş, katılımcıların paralarını iade almaları kamuoyuna duyurulmuştur" diye konuştu.

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, şöyle dedi: "2007 yılında yapımcılığını Ferman Yaramış'ın üstlendiği ve Türkiye'de yapılan programa benzer şekilde 'Avrupa Starını Arıyor' adlı bir yarışma programı düzenlenmesi planlanmıştır. Yarışma ile ilgili planlamalar sürerken, Ferman Ajans'ın hiçbir onay almadan katılımcılardan 400'er Euro katılım bedeli toplamaya başlayarak vurgun yapmaya çalıştığı telefon ihbarları ve internet sitesinden öğrenilince, bu proje derhal durdurulmuş ve durum kamuoyuna açıklanmıştır. Yarışmanın iptaline ilşkin 27 Mart 2007 tarihli Avrupa Hürriyet Gazetesi buna örnektir. Programın durdurulmasıyla da yetinilmeyerek para ödeyen katılımcıların mağdur olmaması için, Ferman Ajans'a parasını kaptırarak alamayanların durumunu bildirmeleri halinde paralarının Doğan Grubu tarafından iade olunacağı kamuoyuna Avrupa'ya yönelik Doğan Grubu mecralarında bildirilmiştir. Bu konuda örnek olarak Milliyet 17 Mart 2007 tarihli Avrupa Baskısı ilan kopyası gösterilebilir. Bugüne kadar, Ferman Ajans'a para ödediğini belgeleyerek Doğan Grubu'na müracaat eden toplam 6 katılımcıya da parası Doğan Grubu tarafından ödenmiştir. 'Avrupa Starını Arıyor' yarışmasında 3 bin 600 kişinin Doğan Grubu'na 400'er Euro ödediği iddiası tamamen yalandır."

İFTİRA KAMPANYASI

Murat Saygı, yarışmanın organizasyonu sırasında Ferman Yaramış'ın para toplamaya çalıştığının öğrenilmesi üzerine kendisinden bu paraların yarışmacılara iade etmesinin istendiğini ve para ödeyen yarışmacıların listesinin istendiğini açıkladı. Saygı, Ferman Yaramış'ın yarışmaya katılanların listesini vermediği gibi defalarca kendisine sorulmasına rağmen kaç katılımcıdan para topladığını, belgeleyemediğini ve kasıtlı olarak bildirmediğini vurguladı. Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, şunları söyledi:

"Aynı zamanda Ferman Yaramış bu listeyi getirmesi ve var olduğunu iddia ettiği bir yazılı sözleşmeyi ibraz etmesi için Türkiye'ye davet edilmiştir. Ancak, kendisinin Türkiye'ye girişi yasak olduğu için Doğan TV'den 1 avukat ve 2 üst düzey yönetici Almanya'ya giderek Ferman Yaramış ve arkadaşlarıyla buluşmuş, kendisinden para ödeyenlerin listesi bir kere daha talep edilmiş, böyle bir liste ibraz edememiştir. Akabinde kendisinden Doğan Grubu'yla imzaladığını iddia ettiği yazılı sözleşmenin ibraz edilmesi istenmiştir. Ferman Yaramış, başka bir yazışmadan bilgisayar yoluyla o dönemki Eurostar yöneticisinin imzası kesip yapıştırılmış sahte bir sözleşme olduğu açıkça belli olan bir belge ibraz etmiştir. Bu imzanın açıkça başka yazışmadan kopyalandığının söylenmesi üzerine apar topar mezkur kağıdı alarak bir daha da bu anlaşmadan bahsetmemiştir. Ferman Yaramış'ın topladığı paraları Doğan Grubu'na verdiği iddiası da iftiradır. Ferman Yaramış tarafından bugüne kadar Doğan Grubu'na aktarılmış tek 1 kuruş dahi yoktur. Para toplayarak katılımcıları dolandırmaya kalkan, sahte belgelerle iş yapan ve Türkiye'ye giriş yasağı bulunan ferman yaramış hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, Ferman Yaramış'tan para ödeyenlerin listesi gelmeyince Doğan TV yetkililerinin ilgili bankadan bu konuda açtığı banka hesap numarasının detaylarını istediğini ve bu hesaba para yatıran 6 kişinin ismini tespit ettiğini bildirdi. Saygı, kişi sayısının azlığı nedeni ile bu durumun nedeninin Ferman Yaramış'a sorulduğunu, bazı ödemelerin nakten yapıldığını söyleyerek yanıt verdiğini açıkladı. Murat Saygı, ödeme yapanların mağduriyetini gidermek amacıyla tekrar kendisinden ödeme yapanların liste ve makbuzlarını ibraz etmesi istendiği halde hiçbir bilgi gelmediğini belirtti.

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı açıklamasına şöyle devam etti:

"Katılımcıları dolandırarak para kazanma çabası Doğan Grubu engeline takılan Ferman Yaramış, bu kez sahte belge düzenleyerek mahkemeye müracaat edip Doğan Grubu'ndan para talep etmiştir. Doğan TV tarafından, Ferman Yaramış hakkında ikamet ettiği Belçika'da 'Sahtecilik ve Dolandırıcılık' davası açılmıştır. Ferman Yaramış, sahtecilik ve dolandırıcılık işine Kanal 7, Ülke TV ve Yeni Şafak'ı da alet etmiştir. Hem Ferman Yaramış ve hem de bu iftira kampanyalarını düzenleyen Kanal 7, Ülke TV ve Yeni Şafak aleyhinde tüm hukuki müracaatların yapılacağını ve kişilik haklarımızı korumak için tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz."

 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs