sınır ötesi harekat | " /> sınır ötesi harekat | "/>

En Sıcak Konular

TOKİ'den sınır ötesi harekat

1 Kasım 2008 12:25 tsi
TOKİ'den  sınır ötesi harekat IMF'nin bile hayranlıkla izlediği TOKİ, ününü yurtdışına taşıdı. Bakın TOKİ'nin sınır ötesi faaliyetleri neler...

Yurt çapında önemli projelere imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yurtdışına açılıyor. TOKİ, Pakistan’da fakirler için 45 metrekarelik evler yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile yapılan görüşmede TOKİ’nin Pakistan’da fakirevleri yapması görüşüldü.

İki başbakan görüşmede, dünyada yaşanan küresel krizin yoksulları daha da yoksul hale getireceğini ele alırken Başbakan Erdoğan, Pakistan’ın bu süreçte ihtiyaç duyabileceği dar gelirli ve gelir sahibi olmayan Pakistanlılara ödemede kolaylık sağlanarak ev sahibi olmaları imkanını sağlamak için TOKİ’nin proje üretebileceğini söyledi. Pakistan Başbakanı Gilani de projeye olumlu yaklaştı.

45 METREKARELİK EVLER
Pakistan’ın uygun bulması halinde TOKİ, Türk müteahhitlerle birlikte Pakistan’da her biri 45 metrekare olan dar gelirlilerin kolaylıkla alabilecekleri toplu konutlar inşa edecek. Ödeme gücü hiç olmayanlar içinse iş sahibi olduktan sonra ödeme kolaylığı sağlanacak.

SÜRYANI EVİ YAPIYOR
TOKİ, yurtdışında daha önce toplu konut yapmadı. Ancak TİKA gibi bazı kuruluşlarla ortak onarım, restorasyon, otel, iş merkezi projelere imza attı. Pakistan’daki proje gerçekleşirse, TOKİ ilk kez toplu konut anlamında yurtdışına açılmış olacak.

TOKİ, yurtdışında yaşayan Süryanilere yönelik olarak 'Mardin Evleri' mimarisine uygun proje üzerinde çalışıyor. Proje, yurtdışında çalışan vatandaşlar ile geri dönmek isteyen Süryani vatandaşlara kolaylık sağlayacak.

Zübeyir Kındıra/İnternethaber



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs