En Sıcak Konular

'Çuval olayı'nda Ergenekon izi

1 Kasım 2008 11:04 tsi
'Çuval olayı'nda Ergenekon izi Türk özel kuvvetler bürosu Amerikan birliklerince neden basıldı?

Mehmet Ali Birand'ın yönettiği 32. Gün Programı'nda gazeteciler Rıdvan Akar, Saygı Öztürk, Şamil Tayyar ve Şaban Arslan'ın sorularını yanıtlayan Tuncay Güney, çarpıcı açıklamalarını sürdürdü.

Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karanlık'ın da katıldığı programda Güneyin sorduğu sorular Ergenekon'a yeni boyutlar kazandırdı.

İşte Güney'in Taraf gazetesine yaptığı açıklamalar...

KİTAPTAKİ SORULAR

Programda gazeteci Şaban Arslan'ın yazdığı kitaba atıfta bulunan Rıdvan Akar, bu kitaptaki soruları hatırlatarak Tuncay Güneye şunları sordu: "(Kitapta) Veli Küçük'e bazı sorular soruyorsunuz: Paşam bana her konuda fikir danışmaz mıydınız? Paşam Habur Yapı Kredi Bankası'nın kurulmasını istemez miydiniz? Bu bankayı kullanarak Irak'ta bir takım ilişkiler kurmadınız mı? Paşam Süleymaniye'de askerlerimizin başına çuval geçirilmesine ilişkin rapor Türk Amerikan ilişkileri gerilmedi mi? Paşam öldürülen Kürt işadamlarının listesini kim hazırladı? Paşam Ergenekon bir cemaatin bankasını elde etmeye çalışmadı mı? Turgut Özal'a suikast yapılmadı mı? Bunları neden Veli Küçük'e soruyorsunuz? Veli Küçük'e bazı mesajlar mı vermek istiyorsunuz? Veli Küçük'ün Turgut Özal'a suikast dahilinde olduğuna ilişkin bir bilgi mi var sizde?"

KÜÇÜKTEN UYARI GELMEDİ

Tuncay Güney bu soruya şöyle yanıt verdi: "Bu bilgiyi Ahmet Özal Bey açıklamıştı Tempo'daki röportaj mda. O röportaj m çıkmaması için girişimler yapılmıştı. Ahmet Bey 'Veli Küçük babamı öldürtmek istemişti' demişti. O günkü insanlar bu konuda bilgi sahibiler. Özal meselesi için söylüyorum. Bu açıklama ile Küçük'e sadece mesaj yolladım. Asla Küçük'e karşı saldırı daha yapmış değilim. Yapmıyorum da. Bana karşı Küçük'ten tenkit uyarı olmadı. Fakat Doğu (Perinçek) beyler saldırdıkları için kendimi müdaafa ediyorum. Onun dışında kimse hakkında konuşmuyorum."

SİLOPİ'DEKİ BANKA

Akarın "Siz nereden biliyorsunuz Veli Küçük'ün Habur Sınır Kapısı'nda Yapı Kredi Bankası'nı kurmak istediğini?" sorusuna Güney, "Silopi küçük bir ilçedir. Banka Silopi içinde kurulacağına tam Habur Gümrük Müdürlüğü'nün alanında kurulması kararı alınmıştır. Banka niye kurulmuştur. O banka kime hizmet ediyor" yanıtı verdi.

ÇİLLER'E GİDEN LİSTE

Akar'ın "Öldürülecek Kürt işadamları listesinin Tansu Çiller'e bir bakanın kardeşinden söz ediyorsunuz. Veli Küçük'e bu şekilde bir mesaj mı yolluyorsunuz. O bakan kim, kardeşi kim?" diye sorması üzerine Güney şunları söyledi: "Bunu siz de Diliyorsunuz Rıdvan Bey. Benim ağzımdan mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunu da söylemek istemiyorum ama Ayşe Önal bunu biliyor. Behçet Cantürk öldürüldükten sonra Ayşe Hanım bana aracı olmamı istedi. O zaman Veli Küçük İzmit il Jandarma Alay Komutanı'ydı. Ayşe Nokta Dergisi'ndeydi. Saat onbirde gittik. Akşam altıya kadar tartıştılar. Bunu da gazeteci arkadaşımız Ayşe Hanu iyi biliyor."
HÂLÂ KOLLUYORUM

"Küçük'e 'açma dosyamı açarım dosyanı" deyişini hatırlatan Akar, "Siz bu sorularla Veli Küçük dosyasmı açtığım mesajı mı vermek istediniz? sorusu üzerine Güney, "Ben diyorum ki 'Sus konuşma batıyordu nuz' Biraz da ihbarcı partiye 'konuşmayın' diye mesaj yolladım. Ben batmamaları için uyarı yapıyorum. Hâlâ kolluyorum. Veli Küçük'ü veya diğerlerini de" dedi.* * *

TUNCAY GÜNEY'DEN PERİNÇEK'E SORULAR

• Ergenekon operasyonu başladığında Aydınlık Gazetesi Tolon ve Eruygur paşaların isimlerinin başta olduğu bir listeyi Amerika'ya ve Büyük Ortadoğu Projesine karşı olarak yayın yapt bu iki paşanın Ergenekon üyesi olduğunu deşifre etmek muhbircilik değil de neydi?

• Rusya ve Çin'e Ergenekon'u TSK içinde yapılanma olarak bilgilendiren ve Ergenekon ile JİTEM'in Asya temsilcisi olduğunu söyleyen ve kendisini tebrik eden ilk ülkeyi Doğu bey açıklasın...

• Avrasya Konferansı düzenlediniz, İstanbul'da... Konferansa Putin ekibi nasıl mali ve fikri destek sağladı, Alexander Dugin'i Türkiye'ye kim yolladı, bu konferansa Demirel ile Denk-taş'ın katılımı, desteği nasıl sağlandı?
• Sol gruplar arasında infial, çatışma yaratarak solun önünü tıkama adına dünyanın bütün emekçileri birleşin sloganı ile 1 Mayıs yürüyüşlerini, işçi bayramıdır, sabote etmek için işçi partisine 1 mayıs gösterilerine türk bayraklarıyla katilin emrini kim verdi?

• Anti-Amerikan çıkışlarıyla tanınan Perinçek yıllar önce Aydınlık Dergi-si'nde tüm aktif solcuların kişisel bilgilerini isim adreslerini yayınlayarak solculara operasyon yapılmasını neden sağladı?

• Doğu Perinçek PKK'lılar için Yunanistan'da açılacak Lavrio kampı için nasıl bir girişimde bulundu?

* * *

PERDE ARKASINI TARAF'A ANLATTI

32.Gün Programı'ndaki konuşmasının ayrıntılarını Tarafa anlatan Tuncay Güney, öldürülen Kürt işadamlarının listesinin İzmifte hazırlanıp dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e verildiğini söyledi. Güney, listeyi o dönem götürenler arasında sonradan bakanlık yapan kadın bir bakanın kardeşinin de olduğunu sözlerine ekledi.

SİLOPİ'YE NİYE BANKA KURULDU

Silopi'de Yapı Kredi Bankası'nın neden kurulduğunun anlaşılabilmesi için sınır kapısına bakılması gerektiğini söyleyen Güney, "Eğer banka Silopi halkı için kurulsaydı, Silopi ilçe merkezinde kurulması lazımdı. Ancak banka şubesi Silopi'de Habur Sınır Kapısı'nda kuruldu. Çünkü o dönem Talabani ve Barzani'nin paraları başta olmak üzere Irak'taki sıcak paranın Türkiye'ye getirilmesi isteniyordu" dedi.

İKİ MEHMET'İN KAVGASI

Susurluk'un iki Mehmet'in (Mehmet Eymür ve Mehmet Ağar) kavgası olduğunu söyleyen Güney, Veli Küçük'ün her ikisiyle görüştüğünü ve "Bitirin bu kavgayı" dediğini belirterek, "Susurluk'ta da Ergenekon'da olduğu gibi fatura Veli Küçük'e kesildi" dedi.

ÇUVAL OLAYI

Amerikalıların Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin arkasında Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık Aziz'den ele geçirilen arşiv belgelerinin bulunduğunu söyleyen Güney, Amerikalıların bu belgeleri görünce şok olduklarını ifade etti. Belgelerde Ergenekon'nun Irak'ta işbirliği yaptığı kurum, kişilerin açığa çıktığını, bu işten en çok Irak Milli Türkmen Partisi'nin zarar gördüğünü söyleyen Güney, çuval geçirme hadisesinin bundan sonra yaşandığına dikkat çekti.



Bu haber 2,638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs