En Sıcak Konular

'McCain’in seçilmesi mucize olur'

1 Kasım 2008 10:36 tsi
'McCain’in seçilmesi mucize olur' ABD eski savunma bakan yardımcısı Richard Perle, NTV’ye yaptığı açıklamada McCain’in seçilmesinin artık mucize olacağını söyledi ve Obama’nın iyi bir başkan olmanın gerektirdiği özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Irak savaşının mimarlarından olarak anılan ve Cumhuriyetçilerin politikalarına desteği ile tanınan eski Amerikan Savunma Bakanı Yardımcısı Richard Perle, seçime sayılı günler kala başkanlık seçimlerini NTV’ye değerlendirdi. “McCain’in seçilmesi artık mucize olur” diyen Perle, Barack Obama’nın “İyi bir başkan olmanın gerektirdiği özelliklere sahip olduğunu” belirtti.
Perle, kampanyası sırasında verdiği mesajlara rağmen, Obama’nın başkan olduğunda Ermeni soykırımı iddialarını tanımak ve Irak’tan çekilmek konusunda temkinli davranacağı görüşünde. Perle bu konuda şöyle konuştu: “Obama soykırım iddialarını tanımaya olumlu baktığına dair sinyaller verdi, ama bunu başkan olarak değil başkan adayı olarak yaptı. Umarım Obama 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmez. Eminim Amerikan Dışişleri Bakanlığından bu konuda alacağı tavsiye tam tersi yönünde olacaktır. Dış politika alanında büyük değişiklikler olmasını beklemiyorum, çünkü Amerikan dış politikasını büyük ölçüde belirleyen Amerikan Dışişleri Bakanlığının bürokratik mekanizmalarıdır. Obama Irak konusunda da bence çok temkinli davranacaktır.”

MCCAIN’IN KAMPANYASI BAŞARILI DEĞİLDİ
Obama’nın çok başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirten Perle şöyle konuştu: “Ne yazık ki McCain’in kampanyası o kadar başarılı değildi. Obama çok zeki, iyi bir başkan olmanın gerektirdiği karakter özelliklerine sahip. Bazı muhafazakarlar onun başkanlığının bir felaket olacağını savunuyor ama bekleyip görmeliler, bence Obama onları çok şaşırtabilir.”

McCain: Gerideyiz ama yetişeceğiz

Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush’un görev süresinde dış politikada etkin bir isim olan, Richard Perle Demokratların adayı Barack Obama’nın bir sonraki Amerikan başkanı olmasına kesin gözüyle bakıyor.

Irak savaşının mimarlarından sayılan ve “karanlıklar prensi” olarak da anılan Perle, Cumhuriyetçilerin adayı John McCain’in seçilmesi olasılığını ise “imkansız değil ama kazanırsa mucize olur ” sözleriyle değerlendirdi.

Perle, pek fazla deneyimi olmayan Obama’nın başkanlık döneminde bazı alanlarda nasıl politikalar izleyeceğinin belirsiz olduğunu belirtiyor.

ntv



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs