En Sıcak Konular

Ergenekon film olsun mu?

1 Kasım 2008 10:15 tsi
Ergenekon film olsun mu? Ergenekonun filmini yapmaya sıcak bakan yönetmen kim?

Para ve çıkar uğruna çevrilen dolapları, devlet içindeki mafyalaşmayı, yozlaşan insan ilişkilerini anlatan ve bir çok ödül alan Filler ve Çimen filminin yönetmeni Derviş Zaim, Ergenekonun filmini yapma fikrine sıcak bakıyor.
Habertürk’te Balçiçek Pamir’in konuğu olan Derviş Zaim, 2000 yılında çekilen ve başrollerinde Ali Sürmeli, Sanem Çelik, Bülent Kayabaş gibi oyuncuların rol aldığı Filler ve Çimen filmini yapmış bir yönetmen olarak Ergenekon’un da ilgisini çektiğini belirtti.

Programda Balçiçek Pamir’in sorularını yanıtlayan Derviş Zaim, Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi süreçle ilgili olarak "Ergenekon da sizi besleyecek mi? Filmini yapmayı düşünür müsünüz?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

"Olur niye olmasın. Filler ve Çimen’i yapmış bir insan olarak Ergenekon tabi ki ilgimi çekiyor. Ama burada boyutta farklılıklar olacak. Orada üç aşağı beş yukarı anlatmaya çalıştığımızın metnini görüyorsunuz. Ama eğer sıcağı sıcağına Ergenokon yapılır mı diye soruyorsanız toz dumanın yatışması lazım."

Cenneti Beklerken ve Nokta’dan sonra şu anda üçlemenin üçüncüsünü yapmakla uğraştığını da belirten Derviş Zaim, Osmanlı mimarisiyle ilgili bir film olacağını ve filmin İç Anadolu’da çekileceğini söyledi.

FİLMLERİMİ HALKLA BİRLİKTE İZLERİM

Bir filmi yaptıktan sonra en büyük heyecanı galada yaşadığını belirten Derviş Zaim, bir başka heyecanı da sinema salonlarına gidip kimseye görünmeden izleyici ile birlikte filmi izlemek olduğunu belirtti. Zaim, "Daha kıyıda köşede bir sinemaya ya da merkez bir sinemaya giderim. İnsanlar nerelerde tepki veriyorlar buna dikkat ederim. İnsanlarla birlikte filminizi izliyor olmak zevk katsayısını da arttırıyor" diye konuştu.

Derviş Zaim, bir filmin en zevkli tarafının da mekan arayışı olduğunu belirterek film bittikten sonra akan jeneriği izlemekten de keyif aldığını dile getirdi.

Televizyon Gazetesi 

 



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs