En Sıcak Konular

Körfez Türkiye'ye 6 milyar dolar yatırdı!

1 Kasım 2008 09:20 tsi
Körfez Türkiye'ye 6 milyar dolar yatırdı! Türkiye'nin formülü tutuyor. Körfez ülkelerinden beklenen yatırımlar geliyor. Körfez bölgesinin üç finans kurumu Ithmaar Bank, Abu Dabi Investment House ve Gulf Finance'ın oluşturduğu Vision 3, Türkiye'ye 6 milyar dolarlık imza attı.

Ithmaar Bank, Abu Dabi Investment ve Gulf Finance'dan oluşan Vision 3, Türkiye'de GAP dahil projelere 6 milyar $'lık fonla yatırım yapacak..

Körfez bölgesinin üç finans kurumu Ithmaar Bank, Abu Dabi Investment House ve Gulf Finance'ın oluşturduğu Vision 3, Türkiye'ye 6 milyar dolar tutarında yatırım yapmak üzere niyet anlaşması imzaladı. 6 milyar dolarlık fonun kaldıraç etkisiyle 9 milyar doları da bulabileceğini söyleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Türkiye bu niyet anlaşmasıyla cazip bir yatırım ülkesi olduğunu da göstermiş oldu. Türkiye
sadece bir finansal liman değil, reel sektör için de tercih edilebilir olduğunu ortaya koydu" dedi.

BU YATIRIM 1-2 YILDA GELİR
Niyet mektubunun ilk kez Türkiye ile imzalandığına dikkat çeken Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, Türkiye'nin fonun gözleyeceği ülkeler arasında en atik ve hızlı davranan ülke olacağını söyledi. "Elimizde somut projelerimiz var. Vision 3, sadece tarım alanındaki yatırımlara 3 milyar dolar ayırdı. Türkiye 1 - 2 yıl içerisinde bu yatırımın büyük bir bölümünü çeker" diyen Korkmaz, 2009'un en geç ikinci çeyreğinde modern tarım ve hayvancılık alanında bitirecekleri projelerle yatırımı çekeceklerini dile getirdi.

YATIRIM KAĞIT YERİNE REELE

Ithmaar Bank Başkanı Khalid Abdulla Janahi, insanların özellikle kriz döneminde paralarına daha yakın durmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Biz de kâğıda yatırım yapmak yerine 15 ay önce oturduk ve reel sektöre yatırım yapmaya karar verdik. 360 derecelik bir fonuz. Tarım, tarım teknolojileri ve hayvancılık dışında eğlence, turizm, altyapı, sağlık ve ilaç endüstrisi alanlarına da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Krize yumruk atar gibi tersine hareket ediyoruz." Gul Finance House Başkanı Esam Janahi ise 2009'da yılında önceliği Türkiye'ye verdiklerini söyledi. Janahi, "2009'un ilk altı ayında Türkiye'de iyi yatırımlar yapabilmek istiyoruz. Biz burada para kazanmak ve mutlu olmak için varız. Bunu sağlayacak projeler olduğunda hemen para yatıracağız" dedi.

ENERJİ EĞLENCE İLAÇ YATIRIMLARI VAR

Bünyesinde InfraCapital, AgriCap, Turizm ve Eğlence Sektörü Geliştirme Fonu oluşturarak bu alanlara yatırım yapan Vision3, Körfez bölgesinin üç önemli kuruluşunun birleşmesinde oluşuyor. Fon bugüne kadar Katar, Hindistan, Libya ve Kazakistan'da enerji, Abu Dabi, Tunus ve Bowboy'da eğlence, Ürdün ve Tunus'ta da ilaç endüstrisine yatırım yaptı. Vision3 yatırımcılarından Abu Dabi Investment House 4 milyar dolar değerinde bir fonu yönetirken, diğer yatırımcı Gulf Finance House ise yaklaşık 3 milyar dolarlık bir portföyü yönetiyor.

 



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs