En Sıcak Konular

Bırakın bazı sırlar kalsın...

31 Ekim 2008 21:02 tsi
Bırakın bazı sırlar kalsın... 
Atatürk’ün manevi evladı olan ancak öz oğlu olabileceği iddia edilen Abdurrahim Tuncak’ın kızı Nuray Çulha ilk kez konuştu...

Resmi söylemin dışına çıkarak Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatan ’Mustafa’ filmi tarihteki bazı sırların da yeniden tartışılmasına neden oldu. Filmde Atatürk’ün 8 yaşındaki Abdurrahim Tuncak’ı 1916’da evlatlık edindiği şeklindeki bilginin yanlış olduğunu belirten Abdurrahim Tuncak’ın kızı Nuray Çulha önceki gün Vatan’a açıklama yaparak “Babam evlatlık edinilmedi, zaten 3 aylıkken Atatürk’ün evindeydi” diyerek çok önemli bir iddiada bulunmuştu. Nuray Çulha, Arnavutköy’deki evinin kapısını ilk kez açtı.

Gözleri benziyor

Nuray Hanım’ın gözleri ’kız halaya çeker’ halk deyimini doğrularcasına Atatürk’ün kızkardeşi Makbule Hanım’ın gözleri ile tıpa tıp aynıydı. ”Babanız Atatürk’e, siz de kızkardeşine çok benziyorsunuz. Bu bir tesadüf olabilir mi?“ diye soracak oldum dudaklarını adeta mühürleyip, mimikleriyle ’Kim bilir!’ işareti yaptı. Mutlaka fotoğrafınızı çekip bu benzerliği herkese göstermemiz gerekir dediğimde bütün görüşmemiz boyunca üzerine basa basa söylediği bir cümleyi tekrarladı: ”Babama bütün ömrü boyunca Atatürk’ün öz oğlu olup olmadığı soruldu. O her defasında Atatürk hepimizin babası, hepimizin Atası. Bazı sırlar benimle mezara gidecek’ yanıtını verdi. Bizim yüzümüzden bazı kesimlerin Atatürk’ü karalamalarına izin vermem. Bırakın bazı sırlar olduğu gibi kalsın “ dedi.

Babanız Atatürk’e nasıl hitap edermiş, onun öz oğlu olabilir mi?

”Babam her zaman Atatürk hepimizin babası, atası derdi. Babama kimse gelip de ’Ben senin babanım’ demiyor. Ona diyorlar ki sen bu evin evladısın. O da kendini bildi bileli Zübeyde Hanım’ın yanında hatırlıyor kendini. Bir insan kaç yaşını hatırlayabilir, 3-4 işte o yaşlardan itibaren Atatürk’ün evinde babam. Üstelik öyle bir çocuk ki, bakımı için evde 2 görevli bulunuyor.

‘Babaanne derdim’

Siz de Makbule Hanım’a çok benziyorsunuz. Hiçbir şey sormadınız mı?

Hayır sormadım. Yalnız Makbule Hanım’ın isteği üzerine ona hep babaanne derdim. İki kez evlendiği halde, hiç çocuğu olmamış. Bizi çok severdi. Babamı evlatlık edinmek istedi. Ancak aralarındaki yaş farkı az olduğu için annemi evlat edindi. Böylece Atatürk’ün kişisel eşyaları miras yoluyla bize geçti.

Babanızın Atatürk ile ilgili unutamadığı anı neydi?

Mustafa Kemal, Latife’nin kendisiyle evlenmek istediğini söyleyip annesinden İzmir’e gidip onu görmesini rica ediyor. Bunun üzerine Zübeyde Hanım yanına babamı alıp İzmir’e gidiyor ama yolda hastalanıyor. Daha sonra da Karşıyaka’da ölüyor. Bunun üzerine Atatürk annesinin mezarının oraya gömülmesini başına ise mezar taşı yerine dağdan büyük bir kaya parçasının indirilip koyulmasını istiyor. Atatürk ’Annem çok güçlü bir kadındı’ diyerek böyle bir kaya koyulmasını uygun buluyor. Annesinin ölümünden 2 gün sonra İzmir’e gelip mezarını babamla birlikte ziyaret ediyor. Ve sonra babama dönüp ’Şimdi sen de ben de annesiz kaldık’ deyip boynuna sarılıyor ve ağlıyorlar.

bugün

 

 



Bu haber 9,179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs