En Sıcak Konular

Şirketlere krize karşı işbirliği fırsatı

31 Ekim 2008 20:34 tsi
İş dünyası küresel kriz yüzünden küçülme planları tasarlarken, İstanbul ezber bozan bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren 4 bini aşkın işletmenin üye olduğu Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'nun (MARİFED), düzenlediği, Anadolu'nun dört bir yanından küçük ve orta boy işletmeler ile yurtdışından 150 katılımcının iştirak ettiği İş Geliştirme Platformu'nun 2.si başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, çalışmadan duyduğu memnuniyeti, "Kriz tellallarına rağmen böyle büyük bir organizasyonu düzenlemek çok anlamlı." diyerek ifade etti.
MARİFED'in bu yıl ikincisini düzenlediği İş Geliştirme Platformu 08 CNR Fuar Merkezi 5. Salon'da kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış kurdelesini kesen Sanayi Bakanı Çağlayan, emeği geçen herkese teşekkür etti. "MARİFED ve onun çatısı TUSKON'a gönülden kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum." diyen Çağlayan, dünyanın farklı yerlerinde pek çok olayın yaşanabileceğini, buna rağmen iş dünyasının kendi ajandasında yazılı olanların daha önemli olduğunu vurguladı. Zafer Çağlayan, "Gündeminizde kriz olmaması çok güzel. Bu TUSKON'un ilk marifeti değil. 3 yıl öncesinden sanki bugünü görüyormuş gibi çok önemli köprüler kurdu." dedi. Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği Afrika, Avrasya ve Pasifik Zirveleri'nden övgüyle bahseden Çağlayan, dünyada rekabet şartları ve iş yapış şekillerinin krizden bağımsız bir şekilde değiştiğini ve böyle bir durumda yeni pazarlara açılmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: SIRA DIŞI FİKİR, ÜRÜN VE İŞ MODELLERİ İCAT ETMEK GEREKİYOR

İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, yeni pazarlar bulunmasının önemine değindi. Kurulan köprülerin ardından Afrika'ya ticaretin yüzde 66 arttığını belirterek, emeği geçenlere içtenlikle teşekkür etti. Şirketlerin böyle bir etkinlikle bir araya getirilmesinin önemine değinen Büyükekşi, "Türkiye artık yenilikçiliğe yönelmeli. Sıra dışı fikir, ürün ve iş modelleri icat etmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İş dünyası olarak bu tür organizasyonlara çok ihtiyaç duyuyoruz." diyen İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, MARİFED'in İş Geliştirme Platfarmu ile bunu başardığını söyledi. Platformun, Türk özel sektörünün dinamizmini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

'İŞADAMININ PARAYA DEĞİL,MORALE İHTİYACI VAR'

Kriz yüzünden pek çok iş adamının moralinin bozuk olduğuna işaret eden TUSKON Başkanı Rızanur Meral de, "İş adamının en çok ihtiyaç duyduğu şey tahmin edildiği gibi para değil, moraldir. Bugünlerde morale ihtiyacımız var. Birbirimizle iş yapmaya ihtiyacımız var. Bu cari açığa karşı da panzehirdir. Yerli malı kullanmaya daha çok özen gösterelim." çağrısında bulundu.

'NE KADAR ZARAR EDERİZ' YERİNE 'BU DURUMU NASIL KâRA ÇEVİREBİLİRİZ' DİYE DÜŞÜNMEK GEREK

İş Geliştirme Platformu'nun mimarı MARİFED'in Başkanı Ahmet Ciğer, amaçlarının küresel kriz karşısında küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni pencereler açmak olduğunu belirtti. "Üyelerimize kendi işinize odaklanın, tedbiri de elden bırakmayın." tavsiyesinde bulunduklarını aktaran Ciğer, 'ne kadar zarar ederiz' yerine 'bu durumu nasıl kâra çevirebiliriz' diye düşünmek gerektiğini kaydetti. Ahmet Ciğer, "Dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Bu değişimi iyi analiz edip, krizi fırsata çevirmeliyiz. Bu platform tam da bu amaçla oluşturuldu." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Avrupa ve Anadolu'daki İşadamları Federasyonları da destek veriyor. ESİDEF, ANFED, ANSİFED, KASİF, DASİDEF ve GÜNSİAF'ın yanı sıra Avrupa Genç İşadamları Federasyonu (AGİF), Hollanda Aktif Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF), Belçika Türk İşadamları Derneği (BETİAD), Fransa Türk İşadamları Derneği (FATİAD) üyeleri de toplantıya katılarak, Marmara'daki ekonomik potansiyelin geliştirilmesine katkıda bulunacak. MARİFED İş Geliştirme Platformu'08, bu yıl 10 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor. 350 firmanın stant açacağı organizasyonda, 150 inovasyon projesi birebir görüşülecek. CNR Expo 5. Hall'de 31 Ekim-2 Kasım arasında gerçekleşecek platforma, 12 binin üzerinde ziyaretçinin bekleniyor.

cihan
 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,213 µs