En Sıcak Konular

Aydın Doğan'dan itiraf gibi açıklama!

31 Ekim 2008 20:28 tsi
Aydın Doğan'dan itiraf gibi açıklama! RTÜK'ün Aydın Doğan'a ait 11 kanalı kapatmasının ardından, Doğan Grubu'ndan hukuka aykırı bir şekilde yayın yaptığını kabul eden itiraf gibi açıklama geldi. İşte o açıklama...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Doğan Grubu’na ait D-Smart’taki 11 kanalı lisanssız yayın yaptığı gerekçesiyle kapatmasına Doğan Grubu'ndan itiraf gibi cevap geldi.

D-Smart genel müdürü Murat Saygı, Aydın Doğan'a ait 11 kanala yayın izni için yaptıkları başvurulara yanıt alamadıklarını, bu nedenle izinsiz yayına geçtiklerini söyledi. Saygı'nın bu açıklaması, Doğan Grubu, RTÜK iznini beklemek yerine, kanunlara aykırı bir şekilde yayın yaparak hukuku çiğnediklerinin itirafı olarak değerlendirildi.

RTÜK, önceki gün yapılan üst kurul toplantısında aldığı sürpriz bir kararla Aydın Doğan'a büyük bir darbe vurmuş ve Aydın Doğan'ın D-Smart'ta bulunan 11 TV kanalı hakkında izinsiz ve lisanssız yayın yaptığı gerekçesiyle kapatma kararı almıştı.

Aydın Doğan'ın D-Smart'taki kanalları ise şöyle; Moviesmart, D Çocuk, Comedy Smart, Passion Tv, Fanstasy, Loca 2, Luli, D Spor, HD Tv Smart, Coolsmart, D Shopping, Beyazperde, Pembesmart, T.A.Y Tv, Cartoon Network ve Yeşilçam TV.

RTÜK'ün konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti;

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 27 Ekim 2008 Pazartesi günkü toplantısında izinsiz yayın yaptığı tespit edilen kuruluşların durumlarını değerlendirmiştir.

Üst Kurul, uydudan yayın yapan ve daha evvel uyarılan ancak uyarılara rağmen izinsiz olarak yayınlarına devam eden kuruluşlarla ilgili olarak Hukuk Müşavirliğince yasal işlem başlatılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar vermiştir. Söz konusu izinsiz yayınları taşıyan uydu işletmecisi ve uydu platformlarının da konudan haberdar edilmek suretiyle uyarılmaları kararlaştırılmıştır.

Öte yandan yalnızca uydu ortamından yayın yapmak üzere lisans ve izni olduğu halde, bazı yerleşim yerlerinde izinsiz olarak karasal yayın yaptığı tespit edilen yayın kuruluşlarının da karasal vericilerinin kapatılmasına, aksi halde bu kuruluşlar hakkında da Hukuk Müşavirliğince yasal işlem başlatılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir."



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs