En Sıcak Konular

Baykal yine gerdi !

31 Ekim 2008 17:34 tsi
Baykal yine gerdi ! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet kutlamalarına katılmaması ile ilgili olarak, ''Neyin kutlamasını yapacağız, 29 Ekim'de kimi kutlayacağız kimi?" dedi.

Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklama yapan Baykal, Genelkurmay Başkanlığı'nın terör konusunda hükümete verdiği brifing sonrasında çıkan tartışmalara değindi.

''Çok önemli konularda, o terör brifinginde neler söylendi? Söylendi mi, söylenmedi mi? Kamuoyunun bunu net bir şekilde algılamasına dahi imkan yok. Bu, terör konusunda birbiriyle farklı, birbiriyle çelişen arayışların bugün hükümetin kolu kanadı altında yürütülmekte olduğunun bir ifadesi.'' diyen Baykal,

"Toplantıda neyin söylenip neyin söylenmediği belli değil. Türkiye terör konusunda bir noktaya mı yönlendirilmek isteniyor? Yapılan resmi açıklamaların ötesinde Türkiye'nin bilinçli bir şekilde belli bir noktaya doğru yönlendirilmekte olduğu görülüyor. Bu dönem içinde de Türkiye terörle mücadele konusunda ciddi sorunlarla sıkıntılarla karşı karşıya bırakılıyor.'' ifadelerini kullandı.

"NEYİN KUTLAMASINI YAPACAĞIZ?"
Baykal, Cumhuriyet kutlamalarına neden katılmadığı yönündeki bir soru üzerine, ''Neyin kutlamasını yapacağız, 29 Ekim'de kimi kutlayacağız kimi? Cumhuriyet karşısındaki niteliği, tavrı, tutumu belli olan insanları, her şeyi unutarak, yok sayarak, sanki cumhuriyet konusunda bir ihtilaf yokmuş gibi bir yapay, içtenlikten uzak davranışın içine girerek sevgiyle, sevinçle kucaklamanın şartları kaldı mı?" şeklinde cevap verdi.

Laiklik konusunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndermelerde bulunan Baykal, ''Laikliği bizim Şero'ya emanet ederim, Recep Tayyip Erdoğan'a emanet etmem demiştim. Aynı noktada olmaya devam ediyorum. Laikliğin Sayın Erdoğan'a emanet edilir tarafı var mı?" şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs