PKK terörü kutsal savaşmış! | " /> PKK terörü kutsal savaşmış! | "/>

En Sıcak Konular

PKK terörü kutsal savaşmış!

31 Ekim 2008 17:21 tsi
PKK terörü kutsal savaşmış! ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, DTP ilçe teşkilatı ve Kadın Harekatı üyeleri tarafından düzenlenen yürüyüş PKK mitingine döndü.

Öğle saatlerinde, Vatan Caddesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'nda toplanan, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 150 kadın, Karacadağ Caddesi'ni kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Tuğluk yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüş sırasında yanındaki kadınlarla konuşarak, vatandaşları selamladı. Yol boyunca ellerindeki dövizlerle zafer işaretleri yapıp, zılgıt çalan kadınlar, terör örgütü PKK ve terörist başı Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe olarak slogan attı. Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüşün ardından basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kalabalık, burada önceden bekleyen çok sayıda erkek tarafından alkışlarla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık burada slogan atmaya devam ederek basın açıklaması yaptı.

TUĞLUK TEHDİT ETTİ
İlçe Kaymakamlığı'na 500 metre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalığa hitap eden ve terörist başı Öcalan için 'Sayın' ifadesini kullanan Aysel Tuğluk, "Bu anlamlı eyleminizden dolayı sizi kutluyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bu coğrafya acılı bir coğrafyadır. Kadınlar olarak kutsal savaşın onurlu bir barış ile sonuçlanması için buradayız. Ama İmralı'da yapılan uygulama, Sayın Öcalan'a yapılan uygulama hiçbir şekilde hukuki, insanı ve vicdani değildir. Biz kadınlar buna karşı çıkıyoruz. Kürt halkı, Kürt kadını bu konuda hassastır. O nedenle, bir kez daha söylüyoruz, devleti, yetkilileri duyarlılığa çağırıyoruz. Barışın gerçekleşmesi için bu savaşın bitmesi için ve barışın gelmesi için çağrı yapıyoruz. Şuna inanıyorum, biz kadınlar eğer alanlara çıkmışsak, biz kadınlar irademize sahip çıkmışsak, hiçbir güç, hiçbir komuta ve hiçbir top kadınların bu mücadelesini durduramayacaktır" diye konuştu.

Tuğluk'un konuşması sırasında Öcalan'a işkence yapıldığını ileri süren grup tarafından önceden hazırlanan ve hücreyi temsil ettiği ifade edilen bir kutunun içerisine girdi. Bir süre daha PKK ve Öcalan lehine slogan atan grup, daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Bu eylemin de sona ermesiyle grup, sloganlar eşliğinde DTP İlçe teşkilatına doğru yürüyüş yaptı. Parti binası önünde eylem olaysız olarak sona erdi.

samanyolu haber



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,253 µs